NHL LIGA

Columbus bolji od Toronta

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 04. ožujak 2014. 12:07

Momčad Minesotte pobijedila je pred svojim navijačima Calgary s 3-2, čime je ostvarila petu uzastopnu pobjedu u NHL ligi.

Kyle Brodziak, Jared Spurgeon i Zach Parise zabili su za Minnesotu, koja je odigrala prvu domaću utakmicu u 25 dana s obzirom na stanku zbog Zimskih olimpijskih igara.

Minnesota drži sedmo mjesto na Zapadu sa 75 bodova. Jedan bod više ima Los Angeles, koji je također stigao do pete uzastopne pobjede, svladavši kod kuće Montreal 2-1. Pobjednički gol za Kingse s igračem više zabio je Jeff Carter, kojem je to bio 250. NHL pogodak karijere.

Osmo mjesto na Zapadu drži Dallas, koji je kao domaćin svladao Buffalo 3-2. Pobjednički gol za Starse sredinom trećeg perioda zabio je Alex Chiasson s igračem više. Bio mu je to prvi pogodak u zadnjih 13 utakmica. Lindy Ruff proslavio je protiv svoje bivše momčadi 600. trenersku NHL pobjedu u karijeri. Tyler Ennis zabio je oba gola za Buffalo. Matt Moulson upisao je dvije asistencije.

Columbus je u gostima svladao Toronto s 2-1. Dalton Prout i Artem Anisimov zabili su u drugom periodu za Blue Jacketse, dok je Mason Raymond pogotkom u zadnjoj trećini samo ublažio poraz Maple Leafsa.

NHL liga, ponedjeljak:

Toronto – Columbus 1-2

Dallas – Buffalo 3-2

Minnesota – Calgary 3-2

Los Angeles – Montreal 2-1

Linker
19. rujan 2024 14:36