NHL LIGA

Calgary bolji od Ottawe

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 06. ožujak 2014. 10:37

Hokejaši Anaheima, vodeće momčadi NHL lige, poraženi su na svome ledu od Montreala koji je slavio nakon izvođenja kaznenih udaraca s 4-3.

Pobjednički je gol za Canadiense u šestoj seriji penala postigao Andrej Markov, a u osnovnom su dijelu za goste iz Kanade pogađali i Brian Gionta, Max Pacioretty i Brendan Gallagher. Šesta je to pobjeda u posljednjih osam utakmica ta Montreal koji drži treće mjesto u Istočnoj konferenciji.

Za Duckse, koji su poraženi prvi put nakon olimpijske stanke, strijelci su bili Tim Jackman, Francois Beauchemin i Daniel Winnik.

Sjajni kanadski hokejaš Martin St. Louis debitirao je za New York Rangerse, ali premijeru u novom dresu mu je pokvario Toronto koji je u Madison Square Gardenu slavio s 3-2 nakon produžetka. Strijelac pobjedničkog pogotka za Maple Leafse u dodatnom je vremenu bio Tyler Bozak koji je ujedno zabio i iz penala za vodstvo gostiju 1-0 u drugoj trećini. Nazem Kadri je bio preostali strijelac za Toronto, koji je prekinuo niz od tri poraza, dok su za Rangerse pogađali Ryan McDonagh i Dominic Moore.

Philadelphia je svladala Washington sa 6-4 što joj je sedma pobjeda u posljednjih osam utakmica u ligi. Claude Giroux i Jakub Voraček su bili dvostruki strijelci za Flyerse koji se nalaze na šestom mjestu Istoka.

NHL liga, srijeda:

New York Rangers - Toronto 2-3, produžetak

Anaheim - Montreal 3-4, penali

Calgary - Ottawa 4-1

Philadelphia - Washington 6-4

Linker
24. rujan 2024 22:37