NHL LIGA

Boston Bruinsi ne staju

Osmo je to uzastopno slavlje za Bruinse, što je najduži klupski pobjednički niz još od studenog 2011. godine.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 16. ožujak 2014. 12:21

Hokejaši Bostona učvrstili su vodstvo u Istočnoj konferenciji NHL lige nakon domaće pobjede protiv Caroline (5-1).

Osmo je to uzastopno slavlje za Bruinse, što je najduži klupski pobjednički niz još od studenog 2011. godine. U posljednju je pobjedu dva gola ugradio Jarome Iginla, pogodak i dvije asistencije je upisao Milan Lucic, a golman Chad Johnson je skupio 29 obrana.

U pensilvanijskom su derbiju hokejaši Philadelphije deklasirali velikog rivala Pittsburgh s 4-0. Matt Read je bio dvostruki strijelac, a Scott Hartnell i Vincent Lecavalier su zabili po jedan gol za Flyerse koji vode veliku borbu za doigravanje. Penguinsi su, pak, na drugom mjestu Istoka, s tri boda manje od Bostona.

Ottawa je manje od pet minuta prije kraja utakmice imala vodstvo 4-1 protiv Montreala, ali Canadiensi su do kraja osnovnog vremena izjednačili, a potom i slavili u produžetku s 5-4 pogotkom Francisa Bouillona. Izjednačujući gol za Montreal u regularnom dijelu postigao je David Desharnais jednu jedinu sekundu prije kraja!

Najbolji sastav lige St. Louis ostvario je sedmu pobjedu u posljednjih osam utakmica. U gostima je bio bolji od Nashvillea s 4-1 uz dva pogotka Patrika Berglunda. Shane Doan je, pak, svojim 350. pogotkom u karijeri donio pobjedu Phoenixu protiv Calgaryja (3-2), a spomenimo i da je u kalifornijskom okršaju anaheim bio bolji od Los Angelesa s 2-1.

NHL liga, subota:

Philadelphia - Pittsburgh 4-0

Boston - Carolina 5-1

Montreal - Ottawa 5-4, produžetak

Tampa Bay - New Jersey 3-0

New York Islanders - Buffalo 4-1

Nashville - St. Louis 1-4

Minnesota - Columbus 1-2, penali

Phoenix - Calgary 3-2

Los Angeles - Anaheim 1-2

Linker
24. rujan 2024 22:24