NHL LIGA

Pittsburgh uništio Buffalo

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 06. veljača 2014. 10:01

U noći sa srijede na četvrtak odigrane su svega tri utakmice najjače hokejske lige svijeta, a u derbiju večeri Chicago je odnio pobjedu iz Anaheima slavivši s 2-0.

Aktualni prvak Chicago slavio je pogocima Mariana Hosse i Jonathana Toewsa u drugoj odnosno posljednjoj trećini, dok je vratar Corey Crawford upisao svoj prvu shutout sezone s 29 obrana. Blackhawksi su se ovom pobjedom približili na svega jedan bod od vodeće pozicije u cijeloj ligi, koju trenutno drži upravo Anaheim.

Ducksi su upisali četvrti poraz u posljednjih pet utakmica, a izgubili su i četiri od posljednjih sedam domaćih susreta, nakon što su sezonu započeli s 20 pobjeda i dva poraza (nakon produžeta/penala) u svom Honda Centru.

Zanimljivo, na ledu Anaheima našlo se čak 15 reprezentativaca koji će se za nekoliko dana zaputiti u Rusiju, gdje u petak započinju Olimpijske igre. Najbrojniji su bili Kanađani kojih je bilo čak pet!

Pittsburgh nije dozvolio nikakvo iznenađenje na gostovanju kod Buffala, te je uvjerljivo slavio rezultatom 5-1. Sidney Crosby je postigao prekrasan pogodak i upisao asistenciju za vodeću momčad Istočne konferencije. Pittsburgh je stigao do svoje 40. pobjede u 57 odigranih utakmica, što je ujedno i klupski rekord. Dosada mu je za toliko pobjeda trebalo barem 65 susreta (sezona 95/96).

Spomenimo i da je domaću pobjedu, nakon produžetka, upisao San Jose, koji je s 2-1 slavio protiv Dallasa. Tommy Wingels zabio je tri minute i osam sekundi prije kraja susreta za pobjedu svoje momčadi.

NHL liga, srijeda:

Anaheim – Chicago 0-2

Buffalo – Pittsburgh 1-5

San Jose – Dallas 2-1, produžetak

Linker
25. rujan 2024 00:24