SLAVONSKA AGONIJA

Poklepović uoči gostovanja u Osijeku: 'Bio bih zadovoljan da se vratimo i s bodom'

Piše: Slobodna DalmacijaObjavljeno: 07. ožujak 2015. 17:46

Inati se Slavonijo, nekako je Hajduku gostovanje u Osijeku u zadnjih sedam godina "ne leži", nikako do punog plijena. Je li vrijeme došlo da Stanko Poklepović prekine taj niz, od 31. kolovoza 2008. godine kada su Nikola Kalinić i Drago Gabrić svojim pogocima donijeli 2:1 pobjedu protiv domaćina. Od tada se iz gradskog vrta ne beru ruže, bod se "ubode", ali nikako pobjeda.

Zna špaco kako je u Osijeku i sam to priznaje.

- Dolazim u moju dragu i prepoznatljivu sredinu, Drago mi je da se Osijek izvukao i da ide prema gore. Govorio sam nekad da nikad ne smije ispasti neko iz određene regije, ni Slavonije, ni Varaždina ni Dalmacije. Onda su mi govorili da svašta pričam, a da je 16 klubova svi bi bili unutra - započeo je Špaco.

Kako protiv Osječana, koju će impostaciju na travnjak izvesti Poklepović, ima li u kadru dovoljno igrača s obzirom na ksrtonirane (caktaš) i ozljeđene (Nižić ...). To je ono što kod Špace baš i ne možete izvući "iz rukava".

- Situacija je napeta i odozdo i odozgo, oni žele rezultat, želimo ga i mi – kaže Špaco i nastavlja:

- Nastojat ćemo se odrediti straga, u obrani. Još ne znam hoćemo li se odraditi prema širini i dubini. A prema naprijed ćemo bit neodređeni za njih, tražit ćemo sitne buže.

Kako to mislite neodređeni ? Ne znate što bi prema naprijed ?

- A nije tako, neodređeni ćemo biti za suparnika. Mi ćemo znati što treba raditi. Nemojte sada tržiti da vam pojednostavnim, dugo bi to trebalo. Dovoljno je ovako. Dakle, namjera je da obrana bude čvrsta, stabilna i uigrana, a u napadu se planiramo rotirati – diplomatski je odgovorio Poklepović.

Nije izbjegao međutim Špaco govoriti o svom suparniku sa druge klupe Ivi Šušku, sudar je to dvojice trenera seniora, starijih u Ligi, ukupno imaju 144 godine. Senatori domaćeg nogometa.

- On je boys, kao i ja, jako ga poštujem. Znate li da smo zajedno asistenti Vlatku Markoviću kada je bio izbornik u u reprezentaciji. On je uzeo nas dva, Hercegovca i Dalmatinca ...

- Nemojte mi tako. Znate, pokojni Marković je rekao da je završio nogometni fakultet kad je došao u Split. Volio je on Split, puno mu je značio - rekao je Poklepović.

O Osječanima pak gotovo sve zna, dobro je proučio kako igraju.

- Igraju klasičan nogomet, imaju nekoliko dobrih pojedinaca, dobri su na bokovima, a Šušak ih je motivirao i posložio tako da izgledaju dobro. U odličnoj su formi.

Znali li to da bi bili zadovoljni i bodom iz Gradskog vrta ?

- Jasno, bilo bi to dobro – uzvratio je trener Hajduka.

Nij3 se dao špaco uhvatiti na novinarsku baketinu kako će posložiti "bijele", sa tri otraga, iako nema Nižića, ili možda četiri, pa biti malo "tvrđi" u bloku u sredini. Zapravo tko ne može nastupiti u Osijeku.

- Tko ne može, neću Vam reći. Ne može puno njih, ali ne bih tome davao naglasak. Mi smo Hajduk, imamo 20 igrača, mlade igrače na koje računamo. A kako ćemo igrati, 3-5-2, 4-2-3-1, 4-3-3, ne znam, to ćemo samo mi u svlačionici dogovoriti. Puste da se mi sami posložimo kako želimo.

Dug i naporan put do Osijeka, odnosno Vinkovaca mogla bi biti otegotna okolnost za "bijele", no Špaco u tome ne vidi veliki problem, Tudor je zadnji put krenuo s momčadi malim zrakoplovom, sada će se autobusom. Tour Lijepom našom.

- Ma hajde, što je to, lijepa je priroda kroz Gorski kotar i Liku za putovanje, zaustaviti ćemo se nekoliko puta, malo marendati, pa malo se odmoriti. Onda ćemo se u hotelu kada sitgnemo se malo rastegnuti, imati istezanje, nije to ništa novo. Već sam ja to radio i prije, neće biti problema - zaključio je Hajdukov trener Stanko Poklepović.

Linker
22. rujan 2024 01:37