SLAVLJE U GRADSKOM VRTU

BIJELI NAKON POBJEDE 'Mi smo sretni, neka Osijek traži nekog novog za bodove'

U finišu prvog dijela, ispali smo naivni i protivnik je to iskoristio i poentirao - kazao je Šušak
Piše: Slobodna DalmacijaObjavljeno: 08. ožujak 2015. 18:59

U susretu 24. kola Prve HNL nogometaši Hajduka su u Osijeku pobijedili Osijek s 1-0 (1-0), te su se Splićani ponovno vratili na treće mjesto ljestvice.

Hajduk je po prvi puta nakon šest godina i pol godina, točnije 2380 dana, uspio doći do pobjede u Gradskom vrtu. U tom periodu splitski je klub odigrao u Osijeku osam utakmica i ubilježio po četiri remija i poraza.

A Stanko Poklepović je kazao poslije utakmice:

- Nismo baš očekivali pobjedu, Osijek je sa Šuškom dosad skalpirao sve protivnike, htio je i nas, ušli smo malo defanzivnije da ne bi skalpirao i nas. Htio sam kod mojih pozitivnu energiju i pozitivan bijes, dobro su mi odgovorili, odradili dobar posao, u obrani savršeno, a prema naprijed nije baš bilo, ali ipak je bilo! Mi smo sretni, neka Osijek traži nekog novog za bodove... Mi smo u prilagodbi, ja sam slučajno upao u ovom trenutku da vodim momčad da bismo premostili situaciju. Ovo je dobra stvar za nas. Osijek je imao poluprigode, ali nije imao čiste šanse. Mi smo dobrom obranom othrvali se Osijeku i presretni smo zbog svega toga kako je ispalo.

Ivo Šušak, trener Osijeka:

- U svakom slučaju momčad koja pobijedi zaslužuje čestitke, no moram priznati da u mnogo čemu nemam što prigovoriti svojim igračima, borbenost i maksimalna angažiranost su nas krasile. Posebno u prvom poluvremenu naša dominacija je bila izražena, na žalost nismo poentirali. Kad je momčad bila u zanosu u finišu prvog dijela, ispali smo naivni i protivnik je to iskoristio i poentirao. Napravili smo rošade u momčadi u nastavku, imali smo dosta poluprigoda, no nijedna nije završila u golu – žalio je Šušak.

Linker
23. rujan 2024 00:31