Giannis Antetokounmpo i Kostas Sloukas

 XU CHANG Xinhua Via Afp
KVALIFIKACIJE ZA PARIZ

Strašna predstava NBA zvijezde! I Grci nakon Hrvatske izborili polufinale i poslali poruku konkurenciji u Pireju

Domaćin će u polufinale s prve pozicije u skupini s pobjedom, ali čak i s porazom do 18 razlike
Piše: Tvrtko PuljićObjavljeno: 03. srpanj 2024. 22:18

Grčka je dominirala u prvom pojavljivanju na olimpijskih kvalifikacijama. U krcatoj Dvorani Mira i prijateljstva svladali su Dominikansku Republiku s 109:82 i kako ih u četvrtak čeka još dvoboj s nejakim Egiptom, Grci su već, po svemu sudeći, osigurali jedinicu u svojoj skupini. Giannis Antetokounmpo je igrao samo 18 minuta, ali to mu je bilo dovoljno za - 32 poena. Thomas Walkup je dodao 17, a Nick Calathes 12 uz 11 asista. Dominikana će kao druga u skupini u subotnje polufinale, jer već ima upisanu pojedu nad Egiptom. Protiv Grka je Chris Duarte ubacio 26 poena, uz tri skoka i asista, a Jean Montero i Victor Liz dodali su po 12 poena. Ako Hrvatska završi nakon ogleda Slovenije i Novog Zelanda kao prva u skupini, igrat će u subotu protiv Dominikane (20 sati), a u slučaju da završimo kao drugi, čekat će nas Grci u subotu u 16.30 sati.

Nakon što je u Rigi domaćin Latvija sredila prvoga dana Gruziju (83:55), idućeg dana dočekao ih šok. Latvija je izgubila od Filipina (80:89) i tako će sada Aco Petrović s Brazilom možda već u polufinalu na - Latviju.

U Valenciji je, pak, prvi poraz u prvom nastupu upisala Poljska, a s njom i Igor Miličić na klupi. Bahami su na NBA pogon Aytona, Gordona i Hielda svladali Poljsku s 90:81, nakon što su prvoga dana bili bolji od Finske (96:85). Bahami će, čini se, namučiti i Španjolce za put u Pariz...

Linker
03. srpanj 2024 22:32