Dario Šarić

 STEFANOS KYRIAZIS Nurphoto Via Afp
RAZORAČANI DARIO ŠARIĆ

‘Dobre momčadi pobjeđuju i kad ne igraju dobro. A možda je poraz i dobrodošao, da se spustimo na zemlju...‘

‘Pokvarili smo ovim porazom dobru utakmicu protiv Slovenije, ali što je tu je‘
Piše: Tvrtko PuljićObjavljeno: 03. srpanj 2024. 22:08

Dario Šarić, kapetan reprezentacije teško je prihvatio poraz u Pireju. No, bio je i realan. Znao je na čemu smo pali i znao je što se mora promijeniti do vikenda.

- Bilo je teško igrati nakon emotivne pobjede nad Slovenijom. Nadali smo da ćemo biti na toj razini, da će okrenuti na našu stranu, ali to nije išlo. Mogli smo biti malo pametniji. Novozelanđani zaslužuju sve kredite za svoju partiju. Bili su agresivni, pomalo i prljavi, ali odigrali su jako, jako dobru utakmicu. Na kraju smo mogli uzimati i boje odluke u napadu, iako je Novi Zeland odigrao jako dobru obranu. Dobre momčadi završavaju ovakve utakmice u svoju korist, pobjeđuju i kad ne igraju dobro. Mi taj put sada nismo znali naći. Možda je ovaj poraz i dobrodošao, da se spustimo na zemlju da budemo skromni. I da nastavimo igrati obranu po obranu, posjed po posjed.

Dario Drežnjak je ovako vidio poraz Hrvatske. U jednom intervalu utakmice povezao je deset poena, bio je jedina napadačka iskra s klupe naše reprezentacije kontra Novog Zelanda.

- Pokvarili smo ovim porazom dobru utakmicu protiv Slovenije, ali što je tu je. Ipak prolazimo dalje i ovo trebamo zaboraviti, ali i popraviti do polufinala sve što nije valjalo. Novi Zeland ima kvalitetu šuta, nemaju što izgubiti, igrali su s dosta trke, šutevima iz dotrčavanja. Na žalost, na kraju utakmice smo stali u napadu. I umor je veliki na kraju.

Oči Jaleena Smitha su otkrivale kako je na parketu dao sve što je imao. Ispred nas je stajao čovjek slomljen od umora.

- Novi Zeland je imao jasan plan igre. Znali su da je iza nas teška utakmica i da se nećemo stići do kraja oporaviti. Gurali su, bili agresivni. Igrali su niskom petorkom, dolazili su blokovi sa svih strana, bilo je baš teško. Bilo je teško s energijom na koncu utakmice, noge su bile teške, vidjelo se to kod naših promašenih šuteva na kraju. Osobno nisam zadovoljan kako sam odigrao obranu jedan na jedan, ali treba ići dalje i nadati se da će biti bolje. Novi Zeland je na koncu udvajao naše visoke igrače i tu nismo mogli stvarati prednost kao do tada. Ovo je luđački raspored, igrali smo večer ranije, kasno se vratili u hotel, teško zaspali i odmah igrali sljedeće popodne. Ali, to je tako, ako želimo stići do Olimpijskih igara moramo i to proći. Ne znam može li Slovenija dobiti s 29 poena prednosti Novi Zeland i biti prva u skupini. Znam da je Luka Dončić iskoristio slobodan dan i da se odmorio, a onda ćemo vidjeti za što je to dovoljno.

Linker
03. srpanj 2024 22:08