Ivan Martinović

 Eibner-pressefoto - Roland Sippe/imago Sportfotodienst/profimedia
ČUDNA SEZONA

Jedan od najvažnijih aduta Hrvatske: ‘Scene koje sam gledao sa šest godina su strašan motiv‘

Ivan Martinović možda je i najveći napadački adut hrvatske rukometne reprezentacije
Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 28. lipanj 2024. 10:09

Radi se u Prelogu. Buđenje je u 6.30 ujutro, odmah nakon njega trčanje, pa doručak, pa nakon doručka trening, malo snaga, malo taktika, svega pomalo. I ono zanimljivo, radi se cijelo prijepodne od buđenja, ali popodnevnih treninga nema. Samo odmor i oporavak do sljedećeg jutarnjeg treninga do kojeg opet svatko stigne odmoriti. U tom drugom dijelu dana ima i zajedničkih aktivnosti, ali s obzirom na ritam krevet je vrlo brzo dragocjenost. I tako će biti desetak dana u Prelogu.

Ako je četiri sata predviđeno za trening, to je u deset dana 40 sati, a ni pola od toga još otkad je stigao na čelo reprezentacije nije imao Dagur Sigurdsson. I ono najvažnije, umornih, bolesnih i ozlijeđenih nema, a svi se nadaju da će tako i ostati. Finale prvog dijela priprema bit će prijateljski susret s Egipćanima 6. srpnja u Varaždinu.

Ivan Martinović je naš veliki adut danas, napadački možda i najveći. Imao je čudnu sezonu, protiv Austrije na Euru se ozlijedio, vratio neposredno za Hannover i dogurao sezonu do kraja, a nakon nje dres Melsungena je promijenio za dres RN Löwena.

- Već sam preselio u Mannheim, napravio sam to odmah na kraju prošle sezone da bih mirno mogao doći na pripreme za OI. Sezona je bila OK, da nije bilo ozljede, bila bi i bolja, ali s Melsungenom smo uspjeli osigurati europski nastup i to je ono što je apsolutni plus. Vrijedile su mi te dvije godine provedene u Melsungenu nakon Hannovera.

Trebale bi to biti vaše prve Olimpijske Igre?

- Olimpijske igre su san svakog sportaša. Kada smo osvojili zlatnu medalju u Ateni imao sam šest godina, a sada imam priliku biti dio svega toga i to mi je strašan motiv. Skupina je teška, na OI i ne može ni biti laka, pripreme će biti duge, to je kao što se zna ‘najljepše‘ za igrače. Treba nam trčanja, taktike, vidjeli smo u Norveškoj da puno toga treba popraviti. Nije to bila razina koju smo imali u Hannoveru. Imali smo individualne programe za spremiti se i takvi doći na pripreme i mislim da je to dobra stvar.

Što posebno treba popraviti?

- Treba dosta popraviti trčanje, bili smo jako spori na turniru u Norveškoj, nije to bila prava razina, niti tako smijemo izgledati. Recimo, u Hannoveru je bilo OK, makar nije bilo savršeno.

Gledali ste nogomet?

- Gledali smo skupa tu utakmicu protiv Italije, ali nažalost nije pomoglo što smo navijali. Šteta da smo primili gol u zadnjim sekundama, ali to je sport…

Linker
28. lipanj 2024 10:12