Damir Krajac / CROPIX
PORUKA RIJECI

Zoran Mamić: Dinamo je još uvijek dva koraka ispred svih ostalih u Hrvatskoj!

Piše: Alen LesičkiObjavljeno: 13. srpanj 2014. 02:53

Dinamo nije bio dobar na premijeri. Umjesto opere koju smo očekivali nakon sjajnih priprema u Sloveniji, na Kantridi smo svjedočili raštimanom orkestru koji je došao tezgariti i odraditi posao. Bili su bez strasti volje, ali i s velikom dozom dekoncentracije. To je nekada moglo proći na Kantridi, ali ta su vremena prošla... Rijeka je danas ozbiljan klub, a njihova igra ima glavu i rep! I zato je Dinamo kažnjen.

- Bili su bolji, življi i agresivniji. To im je donijelo trofej - rekao je Zoran Mamić, koji ne bježi od odgovornosti za to što Dinamo nije bio ravan Riječanima, posebno u uvodu utakmice. - Domaćini su bili dobri, ali ne toliko da bi nam radili probleme kakve su radili u uvodnoj fazi utakmice. Dinamo nije bio na razini koju smo očekivali i priželjkivali - jasan je Mamić.

No, ne treba biti previše kritičan prema Dinamu, koji je u petak istrčao s pet novih lica u momčadi. Proces prilagodbe zahtijeva određeno vrijeme. Doduše, ako u Maksimiru u ičemu oskudijevaju, onda je to vrijeme... - Svjestan sam da se utakmice mogu izgubiti i to nije problem, jer poraza će još biti. Ali, problem je kada igrači ne izvršavaju ono što smo se dogovorili. Svojevrstan paradoks je da su protiv Rijeke griješili oni koji su bili najbolji na pripremama.

Nije lako izgubiti trofej, ali u Maksimiru su tu utakmicu već arhivirali vodeći se egidom da budale tuguju dok mudri vade pouke iz vlastitih neuspjeha... - Mislim da smo dovoljno pametni da nešto naučimo. Jasno je da me dira poraz u utakmici koja nosi trofej, ali u utorak će biti bolje. Mora biti bolje - naglasio je trener Dinama, koji će u utorak moći računati na Soudanija, a vjerovatno će od prve minute u igru Marcelo Brozović. Činjenica je da bez njega Dinamo igra sporo i da kvaliteta ofenzivnog dijela momčadi ne dolazi do izražaja.

Rijeka je lani pokazala da se približila Dinamu, u petak je otišla korak dalje. - Ovo je tek početak - uzvratio je Mamić i nastavio: - Čestitam ljudima koji su napravili ovu priču i daj Bože da toga bude više u Hrvatskoj, ali siguran sam da je Dinamo još uvijek dva koraka ispred svih ostalih.

Linker
06. listopad 2024 12:28