Ranko Šuvar/CROPIX
SUTRA PROTIV ŽALGIRISA

Mamić predstavlja novi Dinamo: 'Žalgiris je dobar, ali naš cilj se zna'

Piše: Alen LesičkiObjavljeno: 14. srpanj 2014. 20:18

Lani je Dinamo europsku avanturu počeo u Luksemburgu! Amateri iz Fole Esch primili su pet pogodaka u prvoj utakmici, dok je u Maksimiru bilo tek 1-0 za Dinamo. Pamtimo oštre riječi kapetana Šimunića koji je igru “modrih” nazvao nedostojnom institucije Dinama! “Nama je ovdje jako lijepo, imamo odlične uvjete, sjajno živimo i novac stiže redovito, a odigramo ovako sramotno?”

Godinu dana kasnije sve je isto. I dalje je Dinamo mjerna jedinica za organizaciju , financijsku sigurnost i kvalitetu. Uostalom, desetak milijuna eura uloženo je u nova imena koja su naselila svlačionicu i hotel pod južnom tribinom stadiona Maksimir. Takva ulaganja iziskuju prolaz barem u skupinu Europske lige, u protivnom je sezona osuđena na neuspjeh. Prva prepreka do tog cilja je litavski prvak Žalgiris (20.45, HRT 2).

- Rijeka nam je pokazala put, ali opet... Rijeka je uz Dinamo najkvalitetnija momčad u Hrvatskoj pa ne znam koliko možemo ponoviti njihovu igru na Maksimiru - rekao je Andro Švrljuga.

Desni bek Žalgirisa bivši je igrač Rijeke i osoba koja o Dinamu zna sve. Ili gotovo sve. - Njihov rezultat iz Superkupa je prilično loš po naše ambicije jer će se Dinamo dodatno mobilizirati. No, nismo u Zagreb došli statirati i izvjesiti bijelu zastavu prije nego što utakmica počne. Ako se otvori prilika, zašto ne bismo uzeli ponuđeno - optimistično je najavio Švrljuga koji se vratio u Hrvatsku nakon sedam mjeseci izbivanja.

Čarterom je u Zagreb doputovala i nekolicina navijača iz Litve, a ostatak se očekuje na dan utakmice. Na maksimirskim tribinama moglo bi ih biti dvjestotinjak, za razliku od uzvrata koji je rasprodan.

- U Litvi Dinamo ima veliki renome, i to je prava pozivnica za naše navijače. Ako još ostvarimo dobar rezultat... - dodao je Švrljuga.

S druge strane, u Dinamu ne bježe od uloge favorita u večerašnjem dvoboju. Svjesni da nemaju pravo na loš dan, u Maksimiru su maksimalno ozbiljno shvatili Žalgiris.

- Jedva smo dočekali početak utakmica koje se igraju za bodove i europski rezultat. Sad ide ljepši dio priče - najavio je Zoran Mamić koji očekuje tešku utakmicu s obzirom na njenu važnost.

- Bez obzira na to, u prvoj utakmici tražim rezultat koji nam omogućava daljnje natjecanje - rezolutan je trener Dinama koji je navijačima poručio da će već protiv Žalgirisa vidjeti “modre” na zadovoljavajućoj razini.

- Priprema utakmice bila je takva da smo Žalgirisu poklonili veliku pozornost. Spustili smo nogu s gasa i maksimalno smo unutra. Gosti su dobra i kompaktna momčad koja preferira ofenzivni nogomet u domaćem prvenstvu, a u Europi se zatvara. Očekujem da će se povući i vrebati priliku iz kontranapada - zaključio je Zoran Mamić.

Linker
24. rujan 2024 09:21