Split 271110. Stadion HNK Hajduka na Poljudu.Nogometna utakmica 17. kola Prve HNL izmedju HNK Hajduk i NK Osijek.Na slici: Trener Hajduka Goran Vucevic.Foto: Jakov Prkic / CROPIX
 Jakov Prkic / CROPIX
SKROMAN UGOVOR

Vučević na korak do ugovora i osam tisuća eura plaće: 'Rečeno mi je da se strpim'

Ono oko čega još nije postignut sporazum je odšteta koju će Vučević dobiti u slučaju smjene. On sam bi da ga Hajduk isplati kao da je ugovor odradio do kraja, a čelnici kluba mu nude tek nekoliko mjesečnih plaća po raskidu
Piše: Agencija TotalsportObjavljeno: 27. prosinac 2010. 15:35

Kada se nakon blagdana stvari opet vrate u kolotečinu, danas ili sutra za stol bi trebao ponovno sjesti Goran Vučević s predsjednikom Hajduka Josipom Grbićem i predsjednikom NO Petroslavom Sapunarom dogovoriti detalje oko ostanka na klupi prve momčadi. A navodno samo sitnice dijele Vučevića i dvojac iz klupskog vodstva da si stisnu ruke, sve su bitne stvari već ranije usuglašene. Podržao je ključne odredbe dogovora i Nadzorni odbor Hajduka na sjednici u srijedu i dao mandat Sapunaru i Grbiću da posao privedu kraju. A kako su bili blagdani, oni su sve odgodili za nadolazeće dane.

- Ne želim mnogo pričati o tome, puno se pisalo, ja samo znam da mi je rečeno da se strpim - škrt je na riječima Vučević.

A neće on trebati dugo čekati na potpis novog trenerskog ugovora s Hajdukom. Taj bi ga za klub trebao vezati na iduće dvije i pol godine, a kao mjesečna plaća spominje se iznos od osam tisuća eura. Nisu to bogovska primanja, daleko su od 400 tisuća eura koliko je godišnje imao Edoardo Reja, ali je Vučeviću najvažnije bilo da dobije spomenuto trajanje ugovora.

Ono oko čega još nije postignut sporazum je odšteta koju će Vučević dobiti u slučaju smjene. On sam bi da ga Hajduk isplati kao da je ugovor odradio do kraja, a čelnici kluba mu nude tek nekoliko mjesečnih plaća po raskidu. No, ni po ovom pitanju strane nisu„ čvrsto ukopane, spremni su na daljnje pregovore pa se očekuje da će se naći na pola puta.

Ostaje im još dogovoriti se i oko članova stručnog stožera. Zna se da je Vučevićeva desna ruka u prvom mandatu te tijekom posljednjih mjeseci bio Zlatko Vujović, umjesto Joška Španjića uz sebe bi radije imao Igora Tudora i(li) Nikolu Jerkana . Vučević bi najradije uzeo obojicu, i u prvom mandatu imao je trojicu pomoćnika, bili su tu i Vujović, Miše i Računica, no sada klub nije spreman na takvo gomilanje kadra. Vučević, Vujović, traži se treći... Klub još treba odrediti i tko će Vučevića zamijeniti na čelu Omladinske škole iako je on, kazao nam je prije nekoliko dana, neće ispustiti iz vida. Uz Ivicu Matkovića kao kandidat za mjesto voditelja Škole spominje se i Ante Miše...

Rješenje s Vučevićem za kormilom je najlogičnije, on poznaje situaciju, a igrači ga iskreno poštuju, već je pohvatao sve konce i povest će Hajduk u proljetnom dijelu u lov na Dinamo.

Linker
25. rujan 2024 10:33