Split, 161010.Nogometna utakmica 11. kola prve HNL na Poljudu izmedju Hajduka i Slavena Belupo.Na fotografiji: slavlje nakon gola Ante Vukusica.Foto: Nikola Vilic / CROPIX
 Nikola Vilic / CROPIX
POLJUDSKA RAČUNICA

Kako izaći iz krize: Prodajom Ibričića, Strinića i Vukušića Hajduk će zaraditi 15 milijuna eura

Radna zajednica na Poljudu još nije primila plaću za studeni, uz razgovore s Vučevićem temeljna zadaća dvojca Sapunar-Grbić jest sanirati te 'proračunske rupe’
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 28. prosinac 2010. 23:34

Nakon što su na površinu isplivali najnoviji financijski problemi Hajduka , a valja notirati i to da Radna zajednica još nije primila plaću za studeni, uz razgovore s Vučevićem temeljna zadaća dvojca Sapunar-Grbić jest na neki način sanirati te 'proračunske rupe’. Možda bi im pomogla interna revizija, Hajduk je ipak ove godine nešto uprihodio od nastupa u Europskoj ligi i zaradio od ulaznica, Poljud je pet puta bio sasvim pun, pitanje je gdje je novac nestao. No, ako i otkriju kako su sredstva potrošena, ne mogu ih vratiti, pa je važno pronaći nova. Ne mogu pri tome računati na pomoć većinskog vlasnika Grada Splita, naprotiv, Bijeli njemu duguju dva milijuna kuna. Jasno je i da neće ništa biti od prodaje dionica, pa se ne može očekivati niti financijska injekcija novog vlasnika. Novac vodstvo Bijelih mora pronaći u 'unutarnjim rezervama’!

- Financijsko stanje u Hajduku nije loše, treba uzeti u obzir da momčad vrijedi između 20 i 30 milijuna eura - kazao je pred splitskim Gradskim vijećem Antonio Kardum, bivši Hajdukov financijski direktor koji se odnedavno opet uključio u rad kluba.

I zaista, čini se da Bijelima financijski spas može donijeti prodaja igrača, a zna se da su tri najtraženija eksponata Senijad Ibričić, Ante Vukušić i Ivan Strinić. Po najoptimističnijim, ali ne i sasvim realnim procjenama, Hajduk bi za njih trojicu mogao ukupno utržiti i 15 milijuna eura!

Za trojicu igrača postoji interes brojnih klubova, no pitanje je hoće li se dogoditi njihova prodaja u zimskom prijelaznom roku koji traje tijekom siječnja. Naime, klubovi više kupuju i izdašnije su njihove ponude tijekom ljeta, dok su još puni proračuni određeni za pojačanja. Nije to dobro za Bijele, prisiljeni su prodati nekoga, a morali bi ići 'ispod cijene’. U zimskom prijelaznom roku kupuju ekipe koje su prisiljene, bilo zbog loših rezultata ili zbog deficitarnosti na nekoj od pozicija, ali i ruski klubovi kojima je prvenstvo gotovo te slažu momčad za novu sezonu.

Zbog toga je tijekom siječnja najizvjesnija opcija da Ibričića kupi Galatasaray koji zbog loših rezultata i nezadovoljstva navijača očajnički traži pojačanja koja bi mu donijela željeni pomak. Turcima novac nije problem, interes postoji, samo se čeka da povuku potez i pošalju ponudu, vjerojatno iza Nove godine. Do tada vodstvo Hajduka mora sjesti za stol, dogovoriti koliko će tražiti za svog najboljeg igrača i spremno reagirati dođe li konačna ponuda.

Linker
25. rujan 2024 10:37