Zeljko Hajdinjak / CROPIX
BIJESNI STRATEG BIJELIH

Tudor: 'Nitko mi ne može reći da je sudac bio pošten, taj lik misli da je svemoguć'

Piše: Slobodna DalmacijaObjavljeno: 03. studeni 2013. 19:13

Ljudi su uživali, prekrasno, golovi su pali, mi smo mogli poentirati s više golova ranije, pobijediti, ali nismo, slaba nam je realizacija, a malo smo raspoloženih pojedinaca imali danas. Iluridze? Ima problema s mišićem, zato sam ga brzo izvadio – objasnio je i to je bio Tudor o – utakmici.

Druge ga stvari muče...

Igor Tudor je želio odvojene pressice, da on bude sam za pres-pultom, a prije (ili kasnije) kolega Mladen Frančić. To je svjetski uzus. A onda je Tudor nakon dvije rečenice o balunu, sasuo pred "sedmom silom" drvlje i kamenje na suđenje Marka Matoca iz Zaprešića.

Na kraju utakmice Tudor je otišao prema sucu "da mu nešto važno kaže", svi "bijeli" su opkolili Matoca, vidjelo se da nisu sretni nekim njegovim odlukama. Tudor je rekao. Polagano, odmjereno, svjestan težine svojih riječi:

- Hajduk ne treba biti prvak ove godine. Ali, ovo što smo danas doživjeli ne znam kome to treba i zašto se uopće igra nogomet?! Ne trebaju mi analize naših sudačkih eksperata i moralista, sve mi je jasno. Matoc je sve svoje pokazao u zadnjoj sekundi kad je prekinuo našu šansu kod stanja 3:3 i svirao kraj, to je simbolički potez prema akterima utakmice! Sve je time pokazao. I još jedan detalj: nakon njihova (Slavenova op. a.) drugog gola, bio je jedan strašan faul na Kouassiju, nije ga sudio. Onda je Sušić uzvratio oštrim faulom, a nije mu dao žuti karton. Ja sam mu rekao sudac, ovo je bio karton! Tko je bio u nogometu on zna o čemu govorim, kako sam doživio njegov kriterij. Ne znam kome to treba. Nitko mi ne može reći da je sudac bio pošten! Kad dođe Matoc drugi put da nam sudi znat ću što me čeka. Platit ću kaznu za ove riječi, svjestan sam toga, ali taj lik, gospodin, on misli da je svemoguć. Netko mu je omogućio da se osjeća kao svemoguć!!! - ispalio je svoju tiradu Tudor.

Mladen Frančić je oživio Slavena, heroj je domaćih, "gospon Franta" uživa golemo štovanje lokalnih izvijestitelja. Zagrijavanje pred ulazak nabrijanog Tudora prošlo je u Frančićevim mekanim riječima:

- U očima mojih igrača vidim tugu, imali smo pobjedu u rukama. Jako smo se pažljivo pripremali, analizirali kako da osujetimo Hajdukovu igru. Sve naše greške Hajduk je kaznio. I nesretni Crepulja, odlično je igrao, a vratio je loptu glavom, za njihov gol... Bio je inače odličan, kanalizirao je Sušića kojega se nije vidjelo danas, sasvim smo ga ukrotili, a on je srce igre Hajduka. Opraštam im greške, jer je utakmica ukupno bila vrhunska.

Teško ćete dići momčad sad na Dinamo?

- Ma ne, idemo se mirno nadigravati u Maksimir, imamo želju da zabijemo gol Dinamu, a danas smo zadržali pozitivan niz. Ipak je najvažnije da nismo izgubili – bio je to Frančić.

Linker
22. rujan 2024 18:27