Vojko Bašić/CROPIX
NEIZVJESNOST NA POLJUDU

Igoru Tudoru prijeti i do šest mjeseci suspenzije zbog kritiziranja suca Matoca

Kuloari blizu HNS-a bruje 'kaznit će ga šest utakmica'
Piše: Slobodna DalmacijaObjavljeno: 06. studeni 2013. 12:11

Igor Tudor riskira žestoku kaznu, obilatu novčanu globu ili pak vremensko udaljavanje s klupe, nekoliko utakmica, možda čak do šest mjeseci pauze(?!), ali svega toga je bio – svjestan. I dan poslije nema naznaka žaljenja. Po svemu, bio mu je gušt reći što mu leži na srcu. Pa kud puklo, da puklo. Neće dopustiti da ga sudac pravi budalom . A klub nema drugačiji ili bolji, svrsishodniji mehanizam od Tudorova autoriteta da verbalno ispolji bez dlake na jeziku sve ono što ga tišti u odnosima s “kućom nogometa”.

Sigurni smo da Tudor ima dobar “feeling” za takve stvari, jer osim uopćeno golemog iskustva, godinama je bio igrač pod paskom legendarnog moćnika Luciana Moggija u jednom Juventusu i doživio je izbliza talijanski “Moggiopoli”. Cijelo vrijeme u - ajmo reć – povlaštenom dresu “stare dame” Juventusa. Koja je taj navodno “povlašten status” kasnije - masno platila, između ostalog i kaznom selidbe u drugu ligu.

To nam se čini zanimljiv momenat u ovoj storiji kad je Hajdukov trener digao kuku i motiku, te sasuo drvlje i kamenje po suđenju Marka Matoca . A klub se nije ogradio od trenerova istupa, dakle podržava ga.

Kap koja je prelila čašu žući “bijelih” bilo je nepoštivanje duha igre. Nije dopustio da Hajduk u zadnjoj sekundi sudačke nadoknade izvede slobodan udarac s lijeve strane nakon faula nad Jozinovićem. Umjesto da dosudi faul, prekid, slobodan udarac, Matoc je solomonski odsvirao kraj. A mogao je sudac Matoc nadoknaditi još cijelu jednu minutu, da je htio, smio je, imao je razloga...

Pa je Tudor eksplodirao, bila mu je suca “puna pipa” zbog – kako je objasnio na pressici – kriterija suđenja faulova i dodjeljivanja kartona.

- Ne trebaju meni nikakvi eksperti ni moralisti da mi dokazuju suprotno, ja znam što osjećam - pukao je Tudor.

- Nitko mi ne može reći da je suđenje bilo pošteno! - dodao je. Začinio.

I još:

- Ne mora Hajduk ove godine biti prvak, ali da znate da ja vidim kako se sudac Matoc ponaša kao svemoguć, a to mu je netko omogućio. Znam da ću biti kažnjen, ali neću šutjeti! - eto posla za “disciplince”...

Predsjednik uprave Hajduka Marin Brbić najprije se ispričao Vinogradaru zbog sudačkog previda s kojim je Hajduk došao do izjednačenja i kasnije kup-prolaza u Mladini prošle srijede, pokazao je “lice pravednika”. A sad je suočen s burnom reakcijom trenera iz vlastitih redova koji je osudio suđenje Matoca, upereno kontra “bijelih”

Kakav komentar, predsjedniče?

- Tudor je bio vruć, zna da je to kažnjivo... Ali ga razumijem, ja sam odmah ušao u svlačionicu poslije utakmice, igrači su zadnjom odlukom suca bili malo je reć’ šokirani, totalno van sebe - Brbić nalazi riječi opravdanja.

Kuloari bruje o šest utakmica, jedna je Dinamo

Vlajčević će uzeti u obzir sve okolnosti... Sedam je utakmica ostalo do kraja jesenskog dijela sezone, pet prvenstvenih (Istra, Osijek, Dinamo, Zadar i Rijeka), te još dvije u kupu.

Kuloari blizu HNS-a bruje “kaznit će ga šest utakmica”, ali s druge strane ljudi bliski fiškalu Vlajčeviću znaju da on voli reći kako pri odmjeravanju kazne treba uzeti u obzir sve olakotnosti: težinu verbalnog delikta, okolnosti i posljedice! Tudor je bio vruć, odmah nakon utakmice.

Linker
22. rujan 2024 07:39