SRETNI STRATEG

'Treneru, dajte nam sedam brojeva za loto'; Ante Čačić: Ma nemojte me zaj......!

Piše: Alen LesičkiObjavljeno: 26. srpanj 2012. 12:39

Gledam na semafor i vidim da već par minuta stoji na 90. Uhvatila me kriza, ali kada je Meša digao centaršut... - opisao je trenutak odluke Domagoj Vida čiji je gol u 8. minuti sudačke nadoknade odveo Dinamo u 3. pretkolo Lige prvaka!

Sat vremena nakon utakmice, igrači su se skupljali pod jugom. Vida je uzeo mikrofon i zapjevao. Stakla na autobusu su se tresla, šofer Mile se primio za glavu, a Čačić je bio van sebe.

- Ne čitam novine, ali znam da ste me smjenili i prije ove utakmice - pecnuo nas je. I bio je u pravu. Potom smo mu gurnuli prazan papir u ruke.

- Dajte nam sedam brojeva. Za loto... - zamolili smo.

- Ma nemojte me zajebavati - konačno se nasmijao trener Dinama, sjeo u auto i skoro se zaletio u autobus pun bugarskih navijača. Adrenalin u njemu je neviđeno radio.

Jel' Ante Čačić otišao s momčadi u Villa Tinu na Bukovac ili možda na Kamenita vrata zapaliti svijeću nismo saznali, ali da je Čačić rođen pod sretnom zvjezdom u to više nema sumnje. A Fortuna mu se poklonila sinoć u svome punom sjaju.

- Lako Vidi zabiti kada sam mu ja odvukao četvoricu - smijao se dobro raspoloženi Ivan Kelava. Svi odreda su pohvalili navijače na tribinama, poklonili se Fortuni i okrenuli se Šerifu. A u 3. pretkolu Lige prvaka Ludogorec je bio sve tamo do 98. minute.

- Pa to nit' Hitchkok ne bi režirao. Pet udaraca na vrata - pet golova. Gol u sudačkoj nadoknadi prve utakmice, pa onda repriza u Maksimiru - nemoćno je širio ruke Uroš Golubović. Onda krenuo s paljbom u smjeru suca utakmice.

- Pa ne možeš toliko produžiti utakmicu. Sudac nije imao pravo - zaključio je vratar Ludogoreca i otišao liječiti tugu u autobus. Nije spomenuo kako je Nijemac ostao slijep na evidentno igranje Marcelinha rukom prilikom gola za 2-1, doduše i duel Tonela s Brazilcem, a nakon kojeg je ovaj dobio crveni karton, je u najamnju ruku sumnjiv...

Kako bilo, iako je malo nedostajalo da se Dinamo prometne u prvi hrvatski klub koji će mahnuti na ispraćaju Europi i prvi puta u povijesti ispasti iz međunarodnih natjecanja prije kolovoza, “modri” su još živi. A malo tko je vjerovao u taj epilog nakon prvog poluvremena. Ludodogrec je igrao sjajno, a Dinamo je bio na aparatima. Nervozni i nemotivirani. Bez ideje, kreacije i žara...

Vrata su otključali u 12. minuti nakon Kelavinog izleta u prazno. Ispustili su zicer za 2-0, a onda im je Rukavina glavom stavio pod prečku. I opet su se vratili i otišli na 2-1. U poluvremenu je na zapadnoj tribini pala oklada hoće li se Čačić vratiti na klupu. Vratio se. U svlačionici nije ostavio sebe već indisponiranog Ibaneza. Dao je priliku Alispahiću i Dinamo je polako zagospodario travnjakom.

Nakon sat vremena igre Rukavina je novim golom vratio Dinamo u život, a Čačić je naredio opću ofenzivu. Izvadio je Calella i ubacio Čopa. Ubačaji su sijevali s obje strane, a Bugari su više bili u ležećem stavu nego u onom stojećem. Krali su vrijeme konstantno, ali to im se obilo o glavu u sudačkoj nadoknadi.

- Pokazali smo karakter. Malo je momčadi koje se mogu vratiti dva puta i preokrenuti utakmicu - rekao je Milan Badelj.

- A sada Šerif - najavio je kapetanski.

- S Badeljom na travnjaku ili... - pitali smo.

- To ćemo još vidjeti - bio je zagonetan. HSV radi pritisak da se u Njemačkoj pojavi što prije, ali bez njega je i ovako limitirana momčad još slabija. Jer, Dinamo je teškom mukom kupio još 4 utakmice u Europi. Iako će ih prolaz dignuti na psihološkom planu, u Maksimiru moraju hitno nešto mjenjati. Od lovca u europskim prektolima su postali lovina, a Šerif ih je već izbacio iz Europe.*

Linker
21. rujan 2024 23:29