Damir Krajač/CROPIX
SVEBUGARSKA ZAVJERA

Bugari se žale Uefi: Prevarni smo, pokradeni, rasistički su nas vrijeđali i gađali čašama

Piše: Damir DobrinićObjavljeno: 26. srpanj 2012. 21:04

Bijes u Ludogorecu nije se stišao, pitanje je uopće kada će se u redovima bugarskog prvaka uspjeti smiriti. Ljuti su, jako ljuti na Nijemca Felixa Zwayera koji je u srijedu sudio uzvratni dvoboj 2. pretkola Lige prvaka u Maksimiru. Sudačku nadoknadu od osam minuta nikad mu neće oprostiti, a neće sve stati samo na priči.

“Čelništvo Ludogoreca uputilo je žalbu Uefi zbog suđenja Felixa Zwayera. Produžio je utakmicu osam minuta, iako je na semaforu objavio da će je produljiti samo pet minuta. Pogriješio je i kada Sammiru nije dao crveni karton zbog toga što je udarcem laktom slomio jagodičnu kost S vetoslavu Djakovu”, objavili su Bugari na svojoj službenoj internet stranici.

No to nije sve, optužbe idu na Dinamovu organizaciju utakmice:

“Vodstvo Ludogoreca bilo je objekt rasističkih napada od strane Dinamovih navijača u VIP loži Maksimira. Vlasniku kluba Kirilu Domusčijevu, izvršnom direktoru Angelu Petričevu i sportskom direktoru Georgiju Karamandžukovu, vikali su da su Cigani i gađali ih čašama piva i konstantno ih vrijeđali. Delegat je sve vidio”, dodano je u priopćenju.

Veznjak Miroslav Ivanov, koji je nakon pogotka Domagoja Vide potpuno izgubio živce i krenuo u obračun sa sucem Zwayerom, koji ga je isključio, ovako je objasnio svoje ponašanje:

- Nisam mogao vjerovati što se događa. Gledaš suca kako sudi, pa koja je minuta... Utakmica se igrala 98 minuta, a produljena je za samo pet. Dvaput smo pobijedili Dinamo, ali sudac nas je unakazio. Vjerojatno zato što Bugari ne zaslužuju živjeti!

Trener Ivajlo Petev ima samo jednu želju:

- Volio bih da se u budućnosti opet sretnemo s Dinamom da izravnamo račune!

Linker
21. rujan 2024 20:54