ZELJKO HAJDINJAK Cropix
KRAJ SAGE

Rijeka prodala Frigana za šest milijuna eura. Pregovori su gotovi, napadač otputovao na liječnički

Napadač Rijeke uskoro bi i službeno trebao obaviti liječnički pregled u novom klubu
Piše: SNObjavljeno: 20. srpanj 2023. 11:17

Matija Frigan novi je igrač belgijskog Westerloa. Napadač koji je bio na meti zagrebačkog Dinama duskoro bi trebao odraditi liječnički pregled i potpisati ugovor, vjerojatno već u petak.

Kao visina odštete spominje se brojka od šest milijuna eura, konkretnije 5.5 milijuna fiksno, plus potencijalni bonus od 0.5 milijuna eura, kako saznaje Germanijak.

O odlasku Frigana s Rujevice medijski se pisalo dulje vremena. Predsjednik Rijeke Damir Mišković ranije je naglasio da neće pristati na iznos manji od 6 milijuna eura, i tu je svotu na kraju i dobio. A interes su pokazali brojni klubovi, od New York Cityja, Sunderlanda, te zagrebačkog Dinama koji si nije mogao priuštiti toliki iznos za transfer jednog igrača.

Odlaskom u belgijsku ligu Frigan će tamo postati drugi hrvatski predstavnik, uz Zadranina Stipu Pericu koji brani boje Standarda iz Liegea.

Friganov transfer inače je drugi najskuplji u povijesti Rijeke. Više je klub inkasirao tek 2015. godine na prodaji Andreja Kramarića kojeg je tada Leicester platio 9 milijuna eura.

Kako će Rijeka iskoristiti novac koji je zaradila na Friganu ostaje za vidjeti, ali nema sumnje da će na Rujevici biti aktivni na tržištu.

Linker
04. srpanj 2024 14:36