RONALD GORSIC Cropix
EUROCAST

VIDEO: ‘Odbio je Dinamo jer ne želi biti ponižen, da sam na mjestu Hajduka ekspresno bih reagirao‘

U novom izdanju Eurocasta u gostima su nam bili trener Ivan Božić i novinar SN Mislav Znaor
Piše: Emir FulurijaObjavljeno: 04. srpanj 2024. 12:13

Europsko nogometno prvenstvo ulazi u samu završnicu. Sutra se igraju prve dvije četvrtfinalne utakmice u kojima, na žalost, neće biti Hrvatske. ‘Vatreni‘ se lagano priključuju pripremama klubova, a neki od njih bi mogli promijeniti adresu. Nediljko Labrović je i prije Eura potpisao za Augsburg, a klub je već promijenio i Marko Pjaca kojeg je Dinamo napokon i službeno objavio.

- Donijet će širini, okomitost i igru jedan na jedan. Ako Dinamo dovede još jedno krilo, Jakirović će moći igrati sa sustavom kojeg najviše voli. Što se Pjace tiče i njegovih nešto slabijih igara u važnim utakmicama, moramo znati da on jako dugo nije igrao i normalno je da je došlo do pada. Nije dugo igrao, nije bio u kontinuitetu i ritmu te je normalno da mu je u drugom dijelu sezone. Mislim da će on nakon priprema eksplodirati - rekao je u našem novom Eurocastu trener Ivan Božić.

Kad je već spomenuto dovođenje još jednog krila, posljednjih dana se više piše o Marinu Šotičeku koji je odbio ponudu Dinama. Novinar Sportskih novosti Mislav Znaor smatra da se mladog igrača na neki način razapinje.

- Meni se čini da se pokrenula neka hajka prema mladom igraču jer ne želi pristati na Dinamove uvjete. Zašto bi uopće morao pristati na Dinamove uvjete, pogotovo ako su ovakvi. To jest veliki novac, ali ako na tržištu vrijedi više, zašto ne bi tražio veći novac. Ne znam koliko mu nudi Basel, ali ako mu nudi dvostruko više, on mora pregovarati za veći novac - rekao je Znaor, a Božić se nadovezao:

- Njegov menadžer pa i on sam zna koliki su ugovori u Dinamu, u tome je problem. Ako neki igrač ima 400-500 tisuća eura, a on da ima 100 tisuća za početak, to je ponižavanje samog igrača takvog kalibra. Da se ne znaju iznosi koje imaju neki drugi igrači, možda bi on i pristao, ali kad zna koliko drugi imaju jasno je da ne želi biti ponižen. Razumijem Dinamo koji je imao dosta igrača na posudbama, a koji su imali mjesečnu plaću od 7-8 tisuća eura koji nikada nisu odigrali ni minute za Dinamo i daleko su od kluba. To razumijem, ali ne smije se štedjeti na igraču kao što je Šotiček. On je budućnost hrvatskog nogometa i treba se naći rješenje da ostane u hrvatskom nogometu. U Dinamu bi mu se oprostile neke greške koje mu se vani sigurno ne bi oprostile - rekao je Božić te dodao:

- Po meni je najbitnije da on ostane u hrvatskom nogometu. Da sam na mjestu Hajduka, reagirao bih brzo i lako - bolje on nego neki stari i istrošeni igrač.

image
RONALD GORSIC Cropix

Nakon priče o transferima Vatrenih okrenuli smo se i četvrtfinalnim utakmicama na Euru. Prva od njih je ogled između Španjolske i Njemačke.

- Mali favorit je ipak Španjolska. Možda bih rekao 55% za njih, ali dosta će ovisiti o energiji i inspiraciji. Očekujem da Španjolci neće dopustiti Kroosu da se otvara. Ako mu se dopusti da lagano primi loptu i ispred sebe ima čitav teren, bit će u terenu. Treba pustiti manje kvalitetnom stoperu da iznosi. Mislim da će Španjolci biti jako agresivni i da neće dati disati Njemačkoj. Španjolci imaju bolja krila, ali nezgodni su i Nijemci, posebno Musiala koji može igrati više pozicija. Mislim da će Španjolska proći, ali da će utakmica proći u produžetke - rekao je Božić.

Znaor je najavio utakmicu između Portugala i Francuske.

- Tu nas čeka još jedna tvrda utakmica. Radi se o dvije momčadi koje nisu očarale i koje su ostale dužne svojim navijačima. Francuska je bolja po imenima, ali nije dobra. Očekujem 0:0, produžetke i penale.

Što smo još pričali o četvrtfinalnim utakmicama Eura, ali i potencijalnim transferima Vatrenih pogledajte u cijelom Eurocastu.

Linker
04. srpanj 2024 12:17