DAMIR SKOMRLJ Cropix
POVRATAK U PORTUGAL

Sve je odavno mirisalo na rastanak: Trebao je biti veliko pojačanje, a sada bez odštete napušta Rujevicu

Već sedmi igrač kojeg je Rijeka pustila ili prodala u tek započetom ljetnom prijelaznom roku
Piše: Siniša LončarObjavljeno: 04. srpanj 2024. 14:08

Nogometaši Rijeke nastavljaju svojim tijekom pripreme, dva treninga dnevno i dalje su glavna misao vodilja Željka Sopića i njegovog stručnog stožera, koji je u srpanj ušao s još jednim igračem manje.

Portugalski branič Danilo Veiga zaključio je, naime, svoju riječku i ujedno prvu epizodu izvan granica svoje matične domovine, Portugala, a tamo će se i vratiti.

Rijeka je dogovorila sve uvjete transfera s portugalskim prvoligašem, CF Estrelom de Amadora, čiji će 21-godišnji desni bek, koji po potrebi može odigrati i stopersku poziciju te onu zadnjeg veznog igrača, biti novi član.

Iznos transfera se, kako je to i uobičajeno za HNK Rijeka, javno nije komunicirao, no neslužbeno doznajemo da se isti realizirao bez trenutne odštete, uz 25 % iznosa njegovog budućeg transfera koji će pripasti riječkom prvoligašu.

Veiga je u Rijeku stigao u siječnju 2023. godine iz portugalskog Gil Vicentea, upisavši za Riječane 36 nastupa uz jedan pogodak i dvije asistencije. Po svom dolasku Veiga je trebao biti pojačanje za tada deficitarni desni bek, tadašnji trener Jakirović ukazao mu je povjerenje i Veiga je sigurno svoj najbolji nogomet u Rijeci igrao upravo u proljetnom dijelu sada već pretprošle sezone.

image
DAMIR SKOMRLJ Cropix

Promjenom trenera, te sve boljim igrama aktualnog kapetana Ivana Smolčića, Veiga je preselio na klupu. Sa svega 1086 minuta provedenih na terenu u netom završenoj sezoni bilo je jasno da bi se rastanak Veige i Rijeke vrlo lako morao dogoditi. Trener Željko Sopić, slično kao i njegov prethodnik na klupi Rijeke, mišljenja je da strani igrač prije svega mora imati kvalitetu više kako ne bi zatvarao mjesto nekom domaćem igraču, što očito u slučaju Veige, koji je doduše pokazao iznimnu tehničku moć i brzinu, ali i brojne taktičke nedostatke, nije bilo tako.

Kako je Veiga, pored Labrovića, Dilavera, Mitrovića, Grgića i neslužbeno, Pjace, uz Krešića, koji prošle sezone nije bio član momčadi, no ostavio je traga u Rijeci, već sedmi igrač kojeg je Rijeka pustila ili prodala u tek započetom ljetnom prijelaznom roku, jasno je da će i ovog ljeta promet na Rujevici biti velik i to – u oba smjera.

image
DAMIR SKOMRLJ Cropix

Za sada u rubrici postoje gotovo samo odlasci, uz iznimku vratara Posavca, i jasno je da će se ona suprotna rubrika ubrzo morati početi puniti kadrovskom križaljkom u režiji sportskog direktora Darka Raić-Sudara i svih onih koji sudjeluju u dovođenju kvalitetnih pojačanja ili barem onih igrača koji bi s vremenom to mogli postati. Bez obzira kako ta priča u konačnici završi, bilo bi jako dobro da trener Sopić neka nova imena povede put Schladminga kako bi novi igrači prošli barem onaj najbitniji dio priprema s novom momčadi.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
04. srpanj 2024 14:09