DAMIR SKOMRLJ Cropix
POTVRDA RASTANKA

Drugi najveći transfer u povijesti Rijeke: Frigan se emotivnom porukom oprostio od Rujevice

‘Hvala još jednom i vidimo se nekom drugom prilikom. Uvijek ću biti navijač Rijeke i ponosan Riječanin‘
Piše: Siniša LončarObjavljeno: 21. srpanj 2023. 19:47

Matija Frigan, riječki nogometni dragulj, 20-godišnji napadač, član U-21 reprezentacije Hrvatske, koji se našao i na pretpozivu izbornika Zlatka Dalića uoči završnog turnira Lige nacija u lipnju, svoju će karijeru nastaviti u Westerlou, belgijskom prvoligašu iza kojeg stoje turski investitori, koji će 5,5 milijuna eura, uz naknadni bonus od pola milijuna eura, predsjedniku Miškoviću isplatiti po obavljenim formalnostima i samom potpisu ugovora.

Dirljiv oproštaj

S obzirom da je to drugi najskuplji transfer Rijeke u povijesti, iza Andreja Kramarića, te da je to belgijskom klubu uvjerljivo najskuplje pojačanje ikad, svi još uvijek oprezno čekaju da se riješi liječnički pregled i potpiše kompletna papirologija kako bi se posao i službeno mogao predstaviti javnosti. Iz tog razloga, što je sasvim normalno, službenih izjava još uvijek nema, niti od kluba, niti od predstavnika igrača.

Matija Frigan, s druge strane, riječki dečko odrastao u kvartu nedaleko od Rujevice i dijete kluba u kojem je, zajedno s bratom blizancem Antoniom, prošao sve uzraste, nije mogao čekati formalnosti kako bi se putem društvenih mreža zahvalio svojoj Rijeci i navijačima na čijim je krilima, u proteklih godinu dana prešao put od igrača posuđenog Hrvatskom dragovoljcu, do onog o čijem se odlasku gotovo neprestano pisalo posljednjih šest mjeseci. Sada je i toj sagi došao kraj...

Tekst kojeg je mladi napadač naslovio s “Najdraža Rijeko” prenosimo u cijelosti...

- Kako opisati ovih 12 godina kada sam prvi puta došao na Kantridu, pa Rujevicu i moj put kroz Rijeku. Zahvaljujem se svima u klubu, mojim trenerima, suigračima, osoblju, upravi i djelatnicima kluba koji su bili uz mene u Rijeci, i naravno našim navijačima Armadi na velikoj podršci koju su mi pružili. Zahvalan sam klubu što mi je pružio priliku da budem dio prve momčadi gdje je bilo uspona i padova, ali pamtit ću samo one lijepe trenutke u Rijeci - kazao je Frigan.

Između ostalog se zahvalio i obitelji.

- Naravno, najviše hvala mojoj obitelji, bez njihove podrške ništa ovo ne bi bilo moguće. Ispred mene su novi izazovi i ciljevi i tome se radujem. Ponosan sam na sve što sam napravio u Rijeci, što sam na svakoj utakmici pružio sve od sebe i ginuo za riječki dres. Rijeka me izgradila kao čovjeka i kao nogometaša, te sam joj na tome zauvijek zahvalan. Hvala još jednom i vidimo se nekom drugom prilikom. Uvijek ću biti navijač Rijeke i ponosan Riječanin - dodao je Frigan za kraj, čime je na najljepši mogući način, svojim riječima, zaokružio riječku priču o nogometu, slavi, odricanju, napretku, ali i životu u kojem je Matija, baš kao i na terenu, pravi borac, fajter. Poput brata blizanca zbog kojeg je odbio “daleke Amerike” i bliski Istok, pokazavši, i s jedva 20 godina života, zrelost, ali i neizmjernu ljubav prema onom najdražem, Rijeci i - vlastitoj obitelji.

Westerlo je odsad njegova nova postaja u uzlaznom nogometnom putovanju...

Linker
05. srpanj 2024 07:07