Vladimir Dugandžić / Cropix
LEGENDA RIJEKE I HAJDUKA

Tonći Gabrić uoči derbija: Neće mi biti lako - Hajduk je moj klub, a Drago moj sin'

Rijeka je uvijek bila i ostala nezgodna Hajduku. Mome Dragi bit će teže utoliko što ja u tim riječkim danima još nisam ni bio u Hajduku, rekao je legendarni vratar
Piše: Slobodna DalmacijaObjavljeno: 02. prosinac 2012. 16:48

Tonći Gabrić danas će posebnim emocijama gledati derbi, Rijeka i Hajduk dvije su njegove ekipe. Hajdukov nenadmašni golman iz Lige prvaka 94/95 postao je učas poznatiji kao otac sina hajdučkog srca Drage.

A kakvu je Drago prošao kalvariju kroz godinu i pol ne treba valjda podsjećati. Zajedno smo strepili kad će se probuditi iz kome. Danas je Drago u – dresu Rijeke. Kao i otac što je to bio...

- Da, malo tko se toga sjeća, još nije bilo ni neovisne Hrvatske. U tri pune sezone od 1988. do 1991. bio sam kapetan i najbolji nogometaš Rijeke – sjeća se Tonći.

Legenda ste Rijeke?

- Imam i danas kod kuće uspomene na te, po svemu lijepe dane s Kantride.

Kako će biti sinu Dragi danas na Poljudu? I vi ste znali oduzimati bodove Hajduku, na one penale kad bi se razigravalo nakon remija za jedini bod s utakmice. Elvis Scoria u napadu, na golu vi, nesavladivi?

- Istina. Rijeka je uvijek bila i ostala nezgodna Hajduku. Mome Dragi bit će teže utoliko što ja u tim riječkim danima još nisam ni bio u Hajduku. Ja sam se tek dokazivao i bio skoro nepoznat, a Drago je ovdje već bio ljubimac publike i bit će mu puno teže.

Drago je dobro i napreduje?

- Dosta se vratio na staru razinu! Rijeka je u formi, gazda Mišković je složio odličan posao.

Hajduk?

- Odličan, sviđa mi se čvrstina u igri i oslonac na naše momke.

Jadranski derbi?

- Napet, kao uvijek. Sočna utakmica kakvih nema puno. Ni meni neće biti lako. Hajduk je moj klub, a Drago moj sin...

Trenutačno Tonći trenira mlade vratare u pogonu Hajduka.

- Mogu garantirati da imamo četvoricu-petoricu izuzetnih potencijala između vratnica. Nailaze. Hajduk je uvijek imao odlične vratare i nema straha.

Banić, Tomić, Grbić...???

- Bolje da vi kažete. Lako je vidjeti tko brani za mlađe kategorije.

Linker
24. rujan 2024 21:27