CROPIX
TREĆE POLUVRIJEME

SUKOB NA POLJUDU Iz Hajduka šalju žalbu zbog nepravednog kartona Maglici

Piše: Slobodna DalmacijaObjavljeno: 03. prosinac 2012. 22:36

Incident na kraju utakmice Hajduka i Rijeke dobit će u utorak "treće poluvrijeme", iz Poljuda najavljuju i šalju odmah prigovor/žalbu zbog navodno nepravednog kartoniranja Antona Maglice, međutim sve je to tek u utorak pod posebnim povećalom Udruge Maxtv-lige, na ekranu povjerenika za natjecanje Josipa Breznija.

- Delegat s utakmice Ivan Duvnjak iz Virovitice tek u ponedjeljak poštom iz svog grada šalje video-zapis u kancelariju iz koje se vodi natjecanje – objašnjava nam Brezni.

Naravno da je snimka incidenta dostupna svakome tko se služi internetom/portalima, pa se tu može razbirati "tko je koga i kako...", međutim jedino je važno što će reći službene osobe.

A to je kad snimku incidenta pregledaju komesar Brezni, te disciplinski sudac HNL-a Krešimir Vlajčević. Oni će na osnovu snimke donijeti svoj sud, te možebitno zatražiti i dopunska izvješća i očitovanja aktera.

Ne može se pobjeći od dojma da se događalo "svašta i ništa". Ružna scena, gužva kolosalnih razmjera, svi protiv svih, ali nije bilo udaranja, nije bilo šakanja. I to je bitno. Baš kao i sveopće posipanje pepelom čim su se stišale strasti, isprike na sve strane.

Ono što je službeno i što kači kartonirane jest izvješće suca Domagoja Ljubičića iz Osijeka:

- Obojica (Knežević i Maglica) su isključeni zbog hvatanja za vrat i naguravanja!

I sad kako će Hajduk dokazati da Maglica nije hvatao za vrat i naguravao se?! Možda i nije, a možda neki drugi jesu, to će se bolje vidjeti na snimci i zbog toga je utorak važan dan, kad Brezni, a nakon toga i Vlajčević (da ne čeka sve do srijede) pregledaju službenu snimku.

Sigurno su i danas mnogi po portalima vrtjeli sekvence obračuna kod "O.K. Poljuda", tko je koga sve hvatao za vrat i naguravao se po centru travnjaka i tko je sve kome j... m...

- Sucu se u pravilu vjeruje, sve što napiše u zapisnik, on je pismeno procijenio da su njih dvojica začetnici i trebalo bi ga debelo demantirati – rekao nam je povjerenik Brezni.

A Hajduk će to pokušati.

Danas su se, pak, telefonski povezali lijevi bek/stoper Rijeke Mato Neretljak i trener Hajduka Mišo Krstičević, imaju zajedničke prijatelje koji su uspjeli podignuti "srušeni most" među njima. Što je tko kome rekao?! Zaboravimo, sve u redu, naši smo...

Hajduk i Rijeka su veći prijatelji nego što se zna, predsjednik Rijeke Robert Komen je i te kako bio pri ruci Hajduku u ljeto kad je ono trebalo "posušiti" jednu utakmicu bez gledatelja (drugo kolo protiv Splita usred ljetne sezone, kad se puni gledališta i blagajna od inkasa).

Zato je ova jurnjava po terenu bila iznenađenje, bez obzira na jedanaesterac dosuđen na Kantridi 1. rujna za Rijeku što je bio sudački previd, a što je Hajduka silno ojadilo. Dobro je i da su treneri 'umirivali situaciju', makar se činilo da katkad pregrubo odguruju aktere. Ima i još jedna stvar. Što su treneri uopće radili u terenu, tu im nije mjesto?! Jedino je olakotno što je odsviran kraj utakmice, pa su kao ušli par koraka unutra.

Uglavnom, u utorak je treće poluvrijeme jadranskog derbija s gorkim okusom soli. Komesari gledaju snimku.

Linker
24. rujan 2024 23:22