GOLGETER, EH, GOLGETER!

Fluminense neće poslati napadača na Poljud, za klasu treba novca, a Bili ga nemaju!

Piše: Jurica RadićObjavljeno: 04. prosinac 2012. 09:42

Četiri utakmice, četiri remija. To je učinak Hajduka u zadnjim dvobojima. Zabio je Maglica Rijeci, probudio se napadač Bijelih, ali njegov pogodak bio je premalo za pobjedu. Hajduk je i Rijeci stvorio niz prigoda, ali kao i u prethodnim susretima, nije znao materijalizirati igru.

Maglica je doveden kao Vukušićev nasljednik, ali ozlijedio se sredinom kolovoza i dva mjeseca je bio izvan pogona. U to vrijeme zabijali su Caktaš i Andrijašević, vezni igrači koji su se prometnuli u strijelce. Pridodavao se i Vuković, njih trojica zajedno su postigli 16 od 27 pogodaka Bijelih. Međutim, ozlijedio se Vuković kontra Lokomotive, Caktaš je zadnji pogodak zabio Cibaliji još početkom listopada, a Maglicu se čekalo do Rijeke. Hajduku treba puno prigoda da bi zatresao protivničku mrežu, i to je problem na kojem će Mišo Krstičević zajedno s Upravom trebati ozbiljno rješavati ove zime.

Jasno je da Maglicu treba podržati, a pitanje je treba li mijenjati i sustav igre. Prijeći na formaciju s dva klasična napadača, to je jasna opcija. Međutim, za takvu igru treba imati i kadar. Zbog toga su u Brazil otišli sportski direktor Sergije Krešić i klupski savjetnik Fredi Fiorentini. Ali treba biti objektivan, što mogu iz Brazila dovesti, kako Bijeli mogu profitirati u suradnji s prvakom Fluminenseom? Krešić i Fiorentini u Brazil su otišli s ciljem da na Poljud dovedu „playmakera“ i centarfora. Primarno 'desetku’ koju stalno traži Mišo Krstičević, a ako nađu i zanimljivog napadača.

Fluminense u kadru sigurno ima zanimljivih igrača, ali koji je interes brazilskog prvaka da u Hajduk plasira igrača iz prve momčadi? Logično rečeno, nikakav. Ali moguće je dobiti talentiranog igrača iz selekcije U-20. Kako bismo to slikovito rekli, nešto između Maglice i Kiša. Ali teško je očekivati da bi Krešić mogao iz Brazila dovesti iskusnog igrača koji će Hajduku donijeti bitnu prevagu. Ključni razlog je svakako novac, jer u tržišnom nogometu teško je izmisliti 'toplu vodu’, očekivati da će se pronaći igrač koji će predstavljati čudo, a da se pritom ne plati. Hajduk novca nema i stoga iz Fluminensea može dobiti igrača na 'dorađivanje’, nadarenog klinca čija će se kvaliteta potvrditi (ili možda neće) tijekom vremena. Sve ostalo bio bi zaista neočekivani bingo na lotu iz Brazila. Krešić i Fiorentini u Riju će ostati još dva dana, pogledat će treninge Fluminensea kako bi se na licu mjesta uvjerili ima li među igračima brazilskog prvaka netko koga u tom klubu ne trebaju, a Hajduku bi dobro došao.

OPŠIRNIJE PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU SN-a!

Linker
22. rujan 2024 12:09