Vladimir Dugandzic / CROPIX
GENERALNI SPONZOR

Tommy na prsima Bijelih za milijun eura: 'Navijači ne bi prihvatili američke vlasnike'

'Sve su opcije otvorene za našu daljnju suradnju pa i to da se kredit kojim je Hajduk opterećen otkupljuje, a od Grada kasnije prenamijenjuje u dionice...'
Piše: Slaven AlfirevićObjavljeno: 13. kolovoz 2013. 13:54

Ne vjerujem da bi građani Splita prihvatili Amerikance za vlasnike Hajduka - rekao je Zoran Mamić, sin Tomislava, u svojstvu dopredsjednika Nadzornog odbora tvrtke "Tommy" jutros u Poljudu prilikom potpisivanja sponzorskog ugovora što ga je Tommy potpisao s Hajdukom na iznos od milijun eura pomoći za razdobolje od iduće dvije godine.

Bio je to klimaks ceremonije svečanosti u Bijelom salonu, gdje su Zoran Mamić ispred Tommya, predsjednik Hajduka Marin Brbić i voditelj marketinga bijelih Aljoša Bašić, uz pomoć klupskog glasnogovornika Ante Bilića potpisali sponzorski ugovor.

Naravno da iznos od milijun eura kroz dvije godine daje Hajduku 'bocu kisika' u svakodnevnom preživljavanju, ali je znakovito i to da je Tomislavov sin Zoran upitan o daljnjim i budućim planovima njegova oca gleda ulaganja i dioničarenja u Hajduku kazao i to:

- Sve su opcije otvorene za našu daljnju suradnju pa i to da se kredit kojim je Hajduk opterećen otkupljuje, a od Grada kasnije prenamijenjuje u dionice... to je moj otac Tomislav razgovarao već nešto s gradonačelnikom Baldasarom. Možda će biti još nekih zainteresiranih u toj kombinaciji, ali zasad je još rano o tome govoriti, a i prikladnije je da to komentira moj otac.

Jeste li pomislili da ako grad Split proda svoje dionice npr. Amerikancima da bi vaš udio dionica u Hajduku ostao praktički bezvrijedan?

- Naše dionice uvijek ostaju naše dionice (Tommy ih ima 1,82%), ali ne vjerujem da bi naše okruženje prihvatilo Amerikance za vlasnike kluba - rekao je Zoran Mamić, a sin govori što otac misli, pretpostavljamo.

Uglavnom, u Bijelom salonu je potpisan sponzorski ugovor baš kako je i najavljeno, milijun eura je Hajduku vrlo važan posao. Bijeli su ovim činom nakon četiri pune godine i silaska INA-e s dresa dobio stabilnog generalnog sponzora koji će mu krasiti grudi.

Linker
22. rujan 2024 23:32