GLAVNI STRATEG BIJELIH

Igor Tudor nakon 100 dana na klupi Hajduka: 'Razočaran sam, ali to je naša realnost!'

Piše: Jurica RadićObjavljeno: 15. kolovoz 2013. 22:09

Igor Tudor od praznika od praznika. Prvog svibnja preuzeo je klupu Hajduka, a za Veliku Gospu može rezimirati što je uradio u nešto više od 100 dana. Za kormilom momčadi Bijelih osvojio je Kup i odigrao četiri europske utakmice. U svakoj analizi priča je ista, uspjesi su očekivani, a porazi su temelj raščlambe. Eliminacija od gruzijske Dile potegla je puno različitih razmišljanja, od razočaranja do stava kako Hajduk realno i ne može više.

Kakvo je trenerovo viđenje nakon pet prospavanih noći?

- Realnost je prva misao. Druga kaže da u nogometu postoje iznenađenja. Jer bez obzira na sve, nadali smo se da ćemo iznenaditi boljeg protivnika. Boljeg u pojedinačnom segmentu. Jasno je da unatoč toj postavci ja kao trener, isto poput navijača i igrača, osjećam malo razočaranje.

Možete zamisliti kakva bi euforija nastala da je Hajduk prošao Dilu i stigao na “korak do Europske lige”? Ždrijeb je bio odličan ove godine.

- Slažem se, nikada nije bilo lakše ući u Europsku ligu. Tako nam je malo falilo.

Hoćete li u preostala dva tjedna prijelaznog roka inzistirati kod predsjednika Brbića na pojačanjima?

- Neću pisati nikakve zahtjeve, nema razloga da se radi na taj način. Jednostavno, svjesni smo realnosti i stanja. Zar mislite da ni predsjednik Brbić nema iste želje? Brbić se trudi, nastoji spasiti klub i jasno mi je da ne možemo dovoditi igrače kada imamo druge probleme. Da vam ponavljam kako smo prije tri mjeseca kontaktirali Matu Bilića. I to je bio prvi “ćorak”. Kasnije se nanizalo još pet-šest ćoraka.

Što se može očekivati od Hajduka ove jeseni u HNL-u? Kakav se domet može najaviti?

- Osim Splita, koji je evidentno razočaranje, imamo Rijeku i Lokomotivu, uz Dinamo. Četiri kluba su se odvojila, a nas je dijelilo 10 minuta od maksimalnog učinka. Odlično smo krenuli, baš sam zadovoljan. Imamo u subotu Belupo kući, pa onda tri gostovanja u nizu. Prijelomnica? Nema jedne prijelomnice, dugo je prvenstvo. Meni je bitno da smo dobro krenuli, da igramo prepoznatljiv nogomet. Ja ispunjavam svoj zadatak - izvući maksimum iz ekipe koje imam.

Jeste li zadovoljni ukupnim poslom u 100 dana ?

- Ja sam zadovoljan. Ali u dubini duše i nesretan što je ovo trenutak neimaštine. Da nam bar dva igrača nisu mogla doći i podignuti kvalitetu. To me žalosti. Htio bih omogućiti ovoj momčadi da se upusti u borbu za nešto ozbiljnije. Ovako imamo ekipe koje su ispred nas po svom igračkom potencijalu.

Ali svjesni ste da veliki klub uvijek puno traži.

- Ljudi su više svjesni toga nego što novinari apostrofiraju. Što to znači “mi smo Hajduk”? Poslije Dile sam i ja bio tužan. Iluridze iz Dile primi loptu između četiri igrača, pa udre jedan lažnjak, pa drugi i spusti loptu za krilo. Mi smo imali 17 dodavanja za tri napadača, a od toga smo 15 lopti izgubili. I to je razlika.

Linker
21. rujan 2024 12:31