Ante Čizmić / Cropix
'OVO POSTAJE OZBILJNO'

Svaguša: Nismo glupi da ne vidimo što se događa, žele zaustaviti naš put do naslova!

Nijednu utakmicu ove sezone suci nisu 'pogurali' Hajduk prema pobjedi. I ne bi bilo korektno. Ali da nas se sustavno oštećuje, e, to nećemo trpjeti - grmi Svaguša
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 20. rujan 2010. 23:37

Uzburkale su se emocije na Poljudu. Prvi čovjek Hajduka, Joško Svaguša, s velikim je zadovoljstvom uzeo u ruke dnevni tisak i pogledao ljestvicu HNL-a.

- Ponosan sam na sve što su naši igrači pokazali u Rijeci. Rekli smo prije utakmice “idemo do krvi na koljenima”. Kada je bilo najvažnije iskazali su karakter i nogometno znanje, a imali su i dovoljno mudrosti kako ne bi pali pod provokacije. Zato sam zaista sretan što imamo momčad koja se i brojčano slabija na terenu može nametnuti kao dominantan protivnik. Uspjeli smo u proteklih godinu dana napraviti karakternu momčad i zbog toga svi moramo biti presretni - kazao je Svaguša.

Ali, nisu igra i karaker Hajduka bili jedina tema. Ima pitanja koja muče Svagušu, u sličnoj je situaciji predsjednik Hajduka kao i mnogobrojni navijači Bijelih.

- Kada te jednom grubo oštete, onda misliš da je slučajnost. Ne želiš vjerovati da je drukčije. Ali, to polako ide prema toj konstataciji kako ovo nije slučajnost. Što nam je napravljeno u Osijeku, a potom i u Rijeci, nameće se zaključak da će Hajduk ubuduće trebati barem 40% biti jači od protivnika da bi stigao do pobjede. A to neće biti moguće u svakoj utakmici - rekao je Svaguša i potom mirnim glasom dodao:

- Ovo postaje jako ozbiljno, jer čini se sve da se Hajduk zaustavi u šampionskoj utrci.

Što Hajduk želi od sudaca? Hoće li se nakon medijskih kritika na lošu arbitražu Mlakara “okrenuti ploča” pa će suci dati “vjetar u leđa Hajduku”?

- Mi ne tražimo da nam suci daju vjetar u leđa. Što će nam suci kada znamo koliko vrijedimo?! Nama trebaju samo ravnopravni uvjeti za igru. Nijednu utakmicu ove sezone suci nisu “pogurali” Hajduk prema pobjedi. I ne bi bilo korektno. Ali da nas se sustavno oštećuje, e, to nećemo trpjeti. Nećemo čekati da nam se za dva tjedna opet nešto dogodi u Karlovcu pa da pričamo preko tiska. Ne, ne... Uputit ćemo oštro upozorenje sudačkoj organizaciji i HNS-u. Nećemo više pričati, već ćemo razmisliti o mjerama koje ćemo donijeti pri prvom sljedećem slučaju. Pa nismo glupi da ne vidimo što se događa! Odnos sudaca prema Hajduku je prevršio svaku mjeru i zato je ovo posljednji trenutak da se nešto napravi - zaključio je Svaguša.

Jučer poslijepodne Hajdukov odvjetnik Vinko Radovanić formulirao je službeni prigovor Hajduka na suđenje Mlakara i klub ga je uputio šefu sudačke organizacije Stjepanu Djedoviću.

- Poslali smo prigovor i nakon utakmice u Osijeku. Ali naš prigovor niti argumente uopće nitko nije ni pogledao - rekao nam je direktor Bijelih Joško Grbić.

Linker
06. listopad 2024 05:15