Split, 110910. Stadion, Poljud.Nogometna utakmica, 7. kolo prve HNL, Hajduk - Dinamo.Na slici: namrsteni Zdravko Mamic u Vip lozi.Foto: Jadran Babic / CROPIX
 Jadran Babic / CROPIX
VAHA NAJ-POTEZ

Svaguša častio Mamića vinom, a on Bilića: 'Blamaža je što Sammir nije u repki!'

Bilić traži podršku medija, da se tom patriotizmu i svetoj hrvatskoj šahovnici u reprezentaciju dovede stranac. Međutim, Sammir više nije stranac, on je već dugo naš - zaključio je Mamić
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 12. rujan 2010. 11:02

Izvršni dopredsjednik Dinama Zdravko Mamić djelovao je jako zadovoljno, naprosto očaravajuće. Smješak mu nije silazio s lica, kazao je da je s Joškom Svagušom pio bijelo vino koje je nosilo etiketu - Hajduk.

- Presretan sam bio prije utakmice, za vrijeme utakmice i poslije utakmice. U prvom poluvremenu potpuno smo dominirali, kontrolirali igru, bili uvjerljivo bolji. U drugom dijelu imali smo 15-minutni black out, a potom smo opet preuzeli sve konce igre.

Očevici kažu da se Mamić u loži grlio s Hajdukovom upravom, da je cijelo vrijeme uistunu bio vrlo sretan.

Moram nešto kazati o Sammiru. Dovođenje Vahida Halihodžića je moj najbolji potez otkako sam u Dinamu, šteta što nije tu bio prije, do sada bi napravili velike rezultate. Drugi moj najbolji posao je dovođenje Sammira. On je trenutačno najbolji igrač Hrvatske, tu ne mislim samo na 1. HNL, već na sve naše igrače, uključujući one koji igraju u inozemstvu. To što nije hrvatski reprezentativac sad je već blamaža HNS i izbornika Slavena Bilića. Ako smo se borili za Rakitića, Šimunića i braću Kovač, zašto ne bi i Sammir igrao u reprezentaciji.

Mamić, ipak, ima opravdanja za izbornika Bilića:

- Znam, što muči Slavena Bilića, kad je u pitanju Sammir. On traži podršku medija, da se tom patriotizmu i svetoj hrvatskoj šahovnici u reprezentaciju dovede stranac. Međutim, Sammir više nije stranac, on je već dugo naš, sjajno govori jezik i njemu je mjesto u hrvatskoj nacionalnoj vrsti - zaključio je Mamić.

Svaguša na poluvremenu u Bijeloj svlačionici



Predsjednik Hajduka Joško Svaguša na poluvremenu derbija, dakle, u trenutku kada su Zagrepčani imali prednost od 1:0, spustio se u svlačionicu svoje momčadi nakon što je odgledao 45 minuta blijedog i neprepoznatljivog Hajduka. Susreli smo ga upravo u trenutku kada se stepenicama vraćao u svečanu ložu, a pritom su ga navijači radoznalo pitali:

- Jesi li im sve rekao?

Svaguša je samo potvrdno klimnuo glavom na njihov upit i zabrinuto se uputio prema svome sjedalu u svečanoj loži. No, očito je da je predsjednikova reakcija donijela pozitivni pomak, jer u nastavku je istrčao sasvim novi Hajduk, neprepoznatljiv u odnosu na izdanje kojim je startao u derbi. Sigurno nije Svagušin posjet svlačionici jedini razlog za to, momčad je dobila “upute” kako agresivnije krenuti u nastavak susreta.

Predsjednik Hajduka Joško Svaguša i nakon utakmice je došao u svlačionicu, pozdravio se s igračima i poručio im “idemo dalje u borbi za prvo mjesto”. No, je li predsjednik malo razočaran zbog osvajanja jednog umjesto željena tri boda.

- Ne, nisam razočaran jer rezultat 1:1 u konačnici je umirujući. Nismo izgubili utakmicu, dapače, smanjili smo zaostatak u odnosu na Rijeku. Ostali smo u borbi za prvo mjesto i idemo dalje. Istina je da smo najavljivali pobjedu, ali ne može se uvijek pobjeđivati. Mi smo već šest mjeseci neporaženi u HNL-u, to je ipak velika stvar. Ništa nije izgubljeno, zadržali smo optimizam - kazao je Svaguša.

Linker
06. listopad 2024 01:43