Ante Čizmić / Cropix
GRADSKI DERBI

Split i Hajduk bratski podijelili bodove, Dinamo sredio Cibaliju, Rijeka sama na vrhu!

Danas su na rasporedu zadnje dvije utakmice 6. kola HNL-a. U Parku Mladežu u gradskom derbiju RNK Split dočekuje Hajduk, a u Maksimiru Dinamo Cibaliju
Piše: Alen OrlićObjavljeno: 29. kolovoz 2010. 21:30




RNK Split - Hajduk 1-1 (Golubović 67/Vukušić 13)

Gradski derbi završio je bez pobjednika. Split i Hajduk odigrali su u Parku mladeži pred oko 5000 gledatelja neodlučeno 1-1. Utakmica je bila uzbudljiva i živa više nego što je plijenila kvalitetom igre.

Bez previše šansi, svaka momčad iskoristila je svoje najbolje prigode, Hajduk je bio nešto bolji u prvom poluvremenu, a Split u nastavku, tako da je konačan rezultat najpravedniji. I najbolji za gledatelje koji se nisu mogli odlučiti za koga navijati u ovoj utakmici. A bilo je i takvih koji simpatiziraju Split, ali opet nisu željeli vidjeti poraz Hajduka na jedinom mjestu u Splitu gdje su “bijeli” gosti.

Remi u povijesnom derbiju Splitu je donio Bojan Golubović, centarfor rođen u Zemunu kojeg su “crveni” doveli nakon što je na sebe skrenuo pažnju odličnim igrama i golovima u Međimurju. Iako se nije vidio većim dijelom utakmice Golubović je zabio gol vrijedan remija.

S ovim rezultatom ipak zadovoljniji mogu biti igrači Splita, Hajduk je ipak izgubio dva boda koja mu nedostaju da bi se vratio na prvu poziciju na prvenstvenoj tablici.

Otvorena utakmica od samog početka, šanse su se redala na obje strane. Hajduk je u dva navrata prijetio preko Tomasova, a Split je imao dobru situaciju u kojoj se našao Bučan. Dva trenera, Katalinić i Poklepović, ušli su u utakmicu bez kalkulacija, znajući da će momčad koja prva zabije gol imati ne samo rezultatsku nego i veliku psihološku prednost.

U takvoj igri Hajduk je imao jače adute. Dogodilo se upravo ono čega se pribojavao Katalinić, Hajduk ima igrače koji jednim potezom mogu riješiti utakmicu.

U 13. minuti Hajduk je poveo 1-0. Sve je krenulo s lijeve strane, povukao je Ibričić, odigrao je do Anasa Sharbinija, a Grobničanin je izveo svoj specijalitet, centaršut desnom nogom, vanjskim felšom oštro na peterac, taman pod noge Vukušiću. Centarfor “bijelih” reagirao je u stilu rasnog golgetera, pogodio je mrežu nemoćnog Vukovića i nastavio impresivan niz: ovo mu je osmi gol u osmoj utakmici u ovoj sezoni.

Rano vodstvo Hajduka kao da je primirilo igrače Splita koji nisu uspjeli nametnuti svoju igru.

U 27. minuti Split je imao najbolju šansu, poslije kornera s desne strane stoper Budiša se našao u matnoj situaciji, gađao je s pet metara, ali je Oremuš u zadnji čas odbio u korner.

Na otvaranju drugog poluvremena opet smo vidjeli po jednu dobru šansu na obje strane. An. Sharbini nije bio precizan iz blizine, a na drugoj strani zamalo je Oremuš zabio autogol.

Split je igrao na kartu umora koji se osjetio u igri Hajduka nakon napornog gostovanja u Bukureštu. “Crveni” su preuzeli kontrolu, pritisnuli su “bijele” na njihovu polovicu te u najboljem trenutku stigli do izjednačenja.

U 58. minuti poslije kornera s desne strane kojeg je izveo Bučan, najviši u skoku bio je spretni centarfor Golubović koji je iz blizine glavom zakucao loptu u mrežu Subašića.

Hajduk je igrao podređenu ulogu u završnici utakmice, očito ih je umor srušio pa je Split preuzeo kontrolu igre, a Hajduk je bio osuđen na pokušaje iz kontranapada.

Na kraju je Hajduk mogao do pobjede da Čop nije propustio šansu u sudačkoj nadoknadi.

SPLIT: Vuković, Radnić, Vidić, Milović, Budiša, Lojić, A. Vitaić, Bučan, Serdarušić, Obilinović, Golubović.

HAJDUK: Subašić; Oremuš, J. Buljat, Vejić, Jozinović; Brkljača, Andrić; Tomasov, Ibričić, Anas; Vukušić.

Pogotke iz Splita pogledajte ovdje!

Dinamo - Cibalia 2-0

58. minuta - Prgomet je promašio drugi 'zicer' večeras. Došla mu je lopta na desetak metara od gola, ali Etto mu je zasmetao i nije uspio pucati onako kako je želio...

52. minuta - Tomečakova 'bomba' zaustavila se na - gredi!

43. minuta - Sjajan udarac Moralesa, ali Matković je uspio obraniti.

33. minuta - Ivan Tomečak je povisio vodstvo Modrih. Bila je to sjajna akcija - sve je krenulo od Ademija, Sammir je asistent, a Tomečak je prebacio je istrčalog Matkovića.

31. minuta - Morales je iz slobodnog udarca pucao preko gola....

22. minuta - Prgomet je sa pet metara promašio vrata Dinama i upropastio izvrsnu priliku za Cibaliju.

16. minuta - Šime Vrsaljko postigao je prvi pogodak u dresu Dinama. Morales je nabacio s lijeve strane, a Vrsaljko je samo glavom lagano skrenuo loptu u mrežu.

4. minuta - Dinamo je ošto krenuo. Etto je centrirao za Sivonjića, koji je bio najviši u skoku, no lopta je prošla pokraj gola.

Utakmica je počela!

DINAMO: Lončarić, Tomečak, Bišćan, Cufre, Vrsaljko, Badelj, Ademi, Etto, Sammir, Morales, Sivonjić.

CIBALIA: Matković, Tomić, Lučić, Parmaković, Božić, Jurić, Grgić, Mazalović, Rugašević, Bartolović, Baraban.

Pogotke s utakmice Dinamo - Cibalia pogledajte ovdje!

Linker
07. listopad 2024 03:19