Temisvar, Rumunjska, 011009.Stadion Dan Paltinisanu.Europska liga, 2. kolo.Temisvar - DinamoNa fotografiji: Filip Loncaric.Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
 Ronald Gorsic / CROPIX
TKO JE U PREDNOSTi?

Ivković: Dinamo je napravio pogrešku, Lončarić i Kelava ne smiju biti u istoj svlačionici!

'Lončariću je dragi Bog poklonio talent, njega je baš izabrao da bude vratar! Neviđen talent. Kelava je tzv. radni vratar. Sve što je postigao, mora zahvaliti teškom radu'
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 03. rujan 2010. 15:18

Dinamo je završio prijelazni rok, Halilhodžić je dobio ono što je tražio. Modri su duplirali linije i sve bi u nastavku sezone trebalo lijepo izgledati. Špekuliralo se u netom završenom “mercatu” da su Modri željeli dovesti i jednog vratara. Špekulacija je bila na klimavim nogama, jer su nam u klubu kazali da imaju maksimalno povjerenje u Filipa Lončarića i Ivana Kelavu, uz dodatak, “to su dva sjajna mlada vratara, Dinamova i hrvatska budućnost”.

Tko je bolji, tko će odjenuti “jedinicu”? S obzirom da se novinarskom oku obojica čine kao dečki koji mogu biti “broj jedan”, pozvonili smo na adresu proslavljenog vratara, danas trenera Tomislava Ivkovića.

- Lončariću je dragi Bog poklonio talent, njega je baš izabrao da bude vratar! Neviđen talent. Ali uvijek mora raditi na psihi. Ima manje tehničke nedostatke koji su vrlo lako uspravljivi. Ako ih ispravi, vrlo brzo je A reprezentativac.

Naglašava da su dva Dinamova vratara jako različiti:

- Kelava je vratar s manje talenta od Lončarića. On je tzv. radni vratar. Sve što je u dosadašnjoj karijeri postigao, mora zahvaliti jakom i teškom radu. Mladića koji toliko želi raditi i napredovati još nisam upoznao.

A koji su njegovi nedostaci?

- Ima malo više tehničkih nedostataka od Lončarića, ali oni su još uvijek ispravljivi, ima vremena. Izgleda mi kao vratar koji želi imati što više posla, njega treba smirivati. Uvijek hoće raditi čuda, a to nije potrebno. Dinamovi vratari u načelu u Prvoj HNL imaju malo posla i tko ga obavi na najbolji način, taj je veliki vratar.

Ivković zaključuje temu “modri vratari”:

- Nije dobro što su Kelava i Lončarić u istom klubu! Nikad ne valja da dva podjednaka, odlična vratara stanuju u istoj svlačionici. Onaj koji ne brani je nezadovoljan, te nazaduje u karijeri. Eto, Kelava je sad u usponu, brani odlično, a za vjerovati je da će biti pričuva Lončariću. Mislim da je Filip u laganoj prednosti.

Linker
08. srpanj 2024 05:25