tom Dubravec/CROPIX
EUROPSKI DEBITANTI

Splićani otišli na povijesno gostovanje u Domžale: 'Ne smijemo ih podcijeniti!'

Otprilike smo podjednake momčadi po kvaliteti i bit će jako teško. No dobro smo se pripremili. Ovo je prva utakmica i ne treba srljati - rekao je Ivica Križanac
Piše: Slobodna DalmacijaObjavljeno: 12. srpanj 2011. 19:12

Jutros je RNK Split krenuo na svoju europsku avanturu u Sloveniju. Na put je krenulo 20 igrača, a utakmica se igra u četvrtak u 20.45 sati. Uoči polaska pred novinarima su se pojavile jake snage kluba: Katalinić, Pralija, Paladin i najbolji igrač Križanac. Trener Katalinić je kazao:

- Domžale su dobra momčad. Gledali smo ih u superkupu protiv Maribora, i ne treba ih nikako podcijenjivati iako smo mi Hrvati skloni tomu. Oni su u prednosti zato što su igrali službenu utakmicu ove sezone, a mi nismo. Igraju germanski stil nogometa, svi su iza lopte. Prva utakmica nam je prilika, ali nama je glavno da zabijemo gol. Odgovara nam to što igraju nogomet.

Križanac je istaknuo kako je velika stvar za Split što uopće igra u Europi.

- Otprilike smo podjednake momčadi po kvaliteti i bit će jako teško. No dobro smo se pripremili. Ovo je prva utakmica i ne treba srljati, i u slučaju slabijeg rezultata ima šanse u uzvratu. Bit će svakako zanimljivo.

Za navijače je bio planiran jedan besplatan autobus s 49 mjesta, no zbog velikog interesa u četvrtak u 10 sati krenuti će onaj s 70 mjesta. Nije još potvrđeno što će biti s TV prijenosom, sve je još otvoreno.

Linker
24. rujan 2024 12:24