Željko Hajdinjak / Cropix
EUROPA LIGA

Varaždinci gađali vratnice, promašivali prazna vrata, ali izborili lijepi remi u Moldaviji

Varaždinci nisu poraženi, postigli su pogodak i sada s velikim optimizmom mogu čekati uzvrat sljedećeg tjedna na svojem stadionu
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 14. srpanj 2011. 20:08

ISKRA-STAL - VARAŽDIN 1-1 (Ponomar 17/Tkalčič 12)

U Tiraspolu lopta je krenula sa središta travnjaka uz vrlo vrućih 35 stupnjeva i visok stupanj vlage, pa je uz loptu vodena tekućina bila osnovni čimbenik prvog poluvremena. I sve je krenulo prema najavama, s velikim oprezom Varaždina i početnim poletom domaćina koji je na pomoćnom stadionu Šerifa uspio skupiti tek oko tisuću navijača od čega svega dvije stotine pristiglih iz njegove Ribnice. Njihove početne nade razbuktao je Rudak slobodnim udarcem sa 25 metara, ali ravno u naručje Krkleca.

A onda se kao u najlješim snovima, iz prve ozbljnije akcije Varaždina rodilo vodstvo i toliko željeni pogodak u gostima. U gužvi pred prostorom vratara Melenčuka najbolje se snašao Sačer, dobacio loptu do Tkalčića, a desni bočni pronašao je put do suparničke mreže. Klupko suigrača oko strijelca i veselje na klupi bili su izraz prvog postavljenog cilja za hrvatskog prvoligaša.

Prednost je, na žalost, potrajala svega pet minuta. Istra Stal je svoj napad zaključio udarcem Gorodečija, Krklec je loptu odbio, a nepokriveni Ponomar prosljeđuje je u mrežu za poravnanje.

Iskra je nastavak započela sa Zakonom koji je i prvi zaprijetio. Toplak se za prvu izmjenu odlučio u 55. minuti kada je Sačera zamijenio Aganović. Četiri minute kasnije sjajan prodor Šimeka s lijevog boka, ubačaj do Glavice, a već gotovo svladani Melenčuk uspijeva spriječiti da lopta prođe poprečnu liniju vrata.

U 69. minuti uslijedio je možda ključni trenutak utakmice. Šimek 'valja' vratara i iznuđuje njegovu pogrešku, a mladi Glavica promašuje prazna vrata. Slijedi prigoda Brlečića, dominacija Varaždina nastavlja se sjajnom asistencijom Vugrinca čiji ubačaj Aganović šalje u ruke vratara. Odmah u protunapadu sreća je sada na strani Krkleca iznad čije glave Zakon trese gredu. Zaključnu ofenzivu Iskre najavljuje pogodak nakon kornera koji je poništen zbog prethodnog prekršaja Rudaka. Priliku ne koristi niti mladi tamnoputi Kourpuma nakon što je dobio dvoboj protiv Sušca, ali nije bio precizan.

I kada je domaćin ispucao svoju kvotu prilika na kraju su Varaždinci ispustili pobjedu. Prvo je Aganović asistencijom uzvratio Vugrincu, a ovaj u petercu ne uspijeva poentirati. Odmah zatim Šimek namješta loptu Golubaru, ovaj odapinje projektil sa 20 metara i pogađa okvir suparničkih vrata.

Varaždinci nisu poraženi, postigli su pogodak i sada s velikim optimizmom mogu čekati uzvrat sljedećeg tjedna na svojem stadionu.

Utakmica je završena!

U drugoj minuti sudačke nadoknade Golubar je s dvadesetak metara pogodio vratnicu!

U završnivi susreta Korumpa je promašio priliku za domaće, a Vugrinec za goste.

Aganović je u 77. minuti iz blizine pogodio domaćeg vratara, a na suprotnoj strani Zakon je pogodio gredu.

U 69. minuti Glavica se prometnuo u tragičara utakmice. Nakon nespretne reakcije domaćeg vratara, mladi Varaždinac je promašio - prazna vrata! Toplaku to nije najbolje sjelo, pa ga je odmah zamijenio.

U 60. minuti Glavica je bio u mat-poziciji, ali Melenčuk je nekako odbio loptu u šesti varaždinski korner. Iz udarca iz kuta se ništa nije dogodilo, ali zato je u kontri Višnjakov stavio an velike muke Krkleca. Varaždinski golman jedva je sačuvao svoju mrežu.

U 50. minuti Zakon je zamalo presudio Varaždincima. Srećom, njegov udarac gredom otišao je preko gola.

Završeno je prvo poluvrijeme!

Varaždinci imaju inicijativu, ali domaćini opasno prijete iz kontre. U 44. minuti Višnjakov je pucao, a Krklec obranio...

Nažalost, Varaždinci nisu dugo zadržali vodstvo. U 17. minuti izjednačio je Ponomar, nakon loše intervencije Krkleca na jedan udarac iz daljine...

U 15. minuti pucao je Glavica, ali vratar domaćih je uspio izbiti loptu u korner.

U 12. minuti Varaždin je poveo golom Tkalčića na asistenciju Sačera!

Domaći su pritisnuli u prvih deset minuta. Dva puta iz slobodnih udaraca je pokušao Rudac, ali nije bio precizan...

Već u 1. minuti žuti karton dobio je Brlečić

Utakmica je počela!

ISKRA-STAL: Melenčuk, Novicov, Kourouma, Porfireanu, Rudac, Gorodeţchi, Višnjakov (od 70. Truhanov), Ponomar (od 46. Zakon), Leščuk, Suchu (od 67. Čeboratov), Uzbek;

VARAŽDIN: Krklec, Brlečić, Punčec, Glavica (od 69. Golubar), Sačer (od 55. Aganović), Šimek, Tkalčić, Glavina, Sušac, Conjar, Vugrinec.

Linker
24. rujan 2024 10:27