DOMŽALE - SPLIT 1-2

Europski debi iz snova: Duje Čop i Vitaić pokazali Crvenima put prema 3. pretkolu!

U prvoj utakmici 2. pretkola Europa lige RNK Split vodi u Domžalama sa 2-1. Strijelci za Crvene bili su Duje Čop i Ante Vitaić, dok je pogodak za domaće postigao Pekič
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 14. srpanj 2011. 13:59

Split je otvorio utakmicu prilikom Ercega već u prvoj minuti, oštar udarac s desne strane vratar Vidmar uspio je odbiti taman toliko da prođe pored Golubovića. Dobro otvaranje Crvenih donijelo im je slobodni udarac u 4. minuti, a projektil Vitaića odletio je preko grede. Malo po malo, Domžale su preuzimale kontrolu nad utakmicom, pa je prva opasnost pred Vukovićem sijevnula u 9. minuti, ali je Budiša u skoku nadvisio Pekiča i izbacio loptu u korner. Nakon udarca iz kuta Pekič je primio loptu na šesnaest metara i pucao pored desne vratnice.

Domžale su sve više imale loptu u svom posjedu, Split je agresivnošću htio razbiti njihov ritam, no to je samo rezultiralo s dva žuta kartona Šimiću i Ercegu u razmaku od tri minute. Erceg je zakašnjelim startom na sredini igrališta pokosio Omišanina Knezovića. U 23. minuti svi su se igrači i navijači domaćeg kluba uhvatili za glave u nevjerici, Splita su doslovno dobre vile i Budiša spasili od pada u rezultatski zaostatak. Apatič se sjurio po lijevoj strani, ušao u šesnaesterac i odapeo. Lopta je prošla Vukovića, a Budiša je spretno, u klizećem startu izbacio loptu s gol-crte. Ali, lopta se vratila prema mreži samo da bi je Budiša ležeći na travi vješto izbio. Točno na nogu Elsnera koji sa sedam metara puca visoko preko grede.

Kriza Splita nije dugo trajala, brzo su se smirili i pohvatali konce. Čop je odlično pucao s dvadesetak metara u 32. minuti i natjerao Vidmara da loptu ispod grede izbaci u korner. Bila je to samo najava pogotka dojučerašnjeg napadača Hajduka, prvog u dresu Splita, koji se dogodio u 42. minuti. Golubović je izvanredno primio loptu i okomito proigrao Čopa koji je za korak utekao Elsneru i izašao sam pred Vidmara. Prvi pokušaj Čopa nije bio dobar, lopta mu se vratila, a on je spretno prebacio vratara Domžala u visokom luku. Lopta je dugo putovala prema golu, s tribina se nije moglo vidjeti gdje će završiti, ali na radost Splićana zakoprcala se u mreži.

Dvije minute poslije sudac Muniz Fernandez morao je zaustaviti igru, Čop je povraćao na centru, pozlilo mu je, ali već nakon jedne minute vratio se na igralište. Bila je to tek prolazna slabost.

Drugo poluvrijeme nije moglo početi lošije za Split. S desna je neometan centrirao Elsner, a Križanac je nepropisno zaustavio Vuka koji je u igru ušao umjesto Azirija. Španjolski sudac pokazao je na bijelu točku, Pekič je precizno pogodio u lijeve rašlje Vukovića za 1:1.

U 57. minuti još je jednom pogriješio Križanac, krivo je dodao u noge Elsneru čiji je centaršut pronašao Vuka. Srećom, loptu koja je išla u lijeve rašlje, Vuković je uspio izvaditi. Samo četiri minute poslije Čop je još jednu asistenciju Golubovića propustio pretvoriti u novo vodstvo Splita. Čekala se samo realizacija, ali Čop je pucao u reklame pored gola.

U 77. minuti Golubović je izborio prekršaj na 30 metara po sredini, Vitaić je odmah namjestio loptu. Zna se da su to razdaljine s kojih je on izuzetno opasan. Čim je udario loptu, čim je "jabulani" krenuo, osjetilo se da će u mrežu. I doista, lopta se zabila u donji lijevi kut Vidmara - 1:2.

DOMŽALE - RNK SPLIT 1-2 (Pekič 47-11m/Čop 41, Vitaić 76)

Utakmica je završena!

Split opet vodi! Ante Vitaić je iz slobodnog udarca s 30 metara matirao Vidmara.

U 59. minuti zamalo preslika akcije gola Splićana. Ponovno je Golubović pronašao Čopa, ali ovaj put Duje je tukao pokraj gola.

Vratar Andrija Vuković spasio je Split u 56. minuti. Vuk je u skoku nadvisio Križanca, lopta je išla prema rašljama, ali vratar Crvenih sjajnom paradom spasio je svoju momčad.

Nažalost, Splićani nisu dugo izdržali u drugom poluvrmenu. Križanac je u šesnaestercu povukao Vuka, a sudac je pokazao na bijelu točku. Siguran izvođač bio je Pekič.

Splićani od 41. minute vode u Domžalama. Prvi europski pogodak u klupskoj povijesti djelo je Duje Čopa! Asistent je bio Golubić, koji je u sjajno poziciju izbacio dojučerašnjeg napadača Hajduka. Čopu prvi lob nije uspio, ali nakon drugog lopta je završila u mreži.

U 32. minuti 'bljesnuo' je Duje Čop. Bivši napadač Hajduka 'opalio' je iz velike daljine, lopta je išla pod gredu, ali Vidmar je nekako obranio.

U 22. minuti Split je opasno živio. Prvo je dvaput pokušao Apatič, ali Budiša je oba puta spašavao s crte. Odbijanac je u mrežu trebao pospremiti Elsner, ali pucao je visoko preko gola. Ovo su ujedno bile i najbolje prilike na utakmici.

Žute kartone zaradili su Šimić i Erceg.

U 9. minuti prva opasnije situacija u Slitovom šesnaestercu. Nakon kornera, Pekić je pucao s desetak metara, ali lopta je otišla u gol-aut.

Na tribinama je oko 1.000 gledatelja, ali i jedna poveća skupina navijača pristiglih iz Splita.

Splićani su uraganski krenuli u utakmicu. Prvo je odmah nakon prvog sučevog zvižduka dobro pucao Erceg, ali je obranio Vidmar. Dvije minute poslije s više od 25 metara opalio je Vitaić, a lopta je prohujala preko grede.

Utakmica je počela!

DOMŽALE: Vidmar - Elsner, Zec, Knezović, Apatič - Teinović, Drevenšek (od 64. Gerič), Horvat, Aziri (od 46. Vuk) - Pekič (od 65. Zadnikar), Juninho;

SPLIT: Vuković - Marčić, Vidić, Križanac, Budiša - Šimić, Vitaić, Baraban (od 72. Rašić) - Čop (od 63. Rebić), Erceg, Golubović (od 88. Golubović).

Linker
20. rujan 2024 15:34