getty images
NA KORAK DO TRANSFERA

Španjolci oduševljeni Mateom: Real je dobio dijamant, a Modrić dostojnog zamjenika

Piše: HinaObjavljeno: 17. kolovoz 2015. 11:20

Španjolski list Marca je jutros veći dio svoje naslovnice posvetila mladom Mateu Kovačiću kojeg jedino još potpis dijeli od službenog prelaska u redove Real Madrida. Vrijednost transfera procjenjuje se na 35 milijuna eura dok bi Kovačić trebao zarađivati oko četiri milijuna eura neto po sezoni.

Španjolci navode kako je trener Madriđana, Rafael Benítez, sada u ruke dobio sirovi talent i dijamant koji treba znati ispolirati. Iako ga se uglavnom uspoređuje s Lukom Modrićem, Marca također navodi kako će za razliku od Luke, Mateo imati malo lakši posao u vidu prilagodbe s obzirom da ima potporu Hrvata koji je tamo već neko vrijeme. Modrić će mu imati priliku pomoći i dati nekoliko savjeta na terenu i izvan njega, te što njegovi budući poslodavci očekuju. Kovačić je od malena odgajan u 'napadačkom duhu' što je pokazao u posljednje dvije sezone u dresu Intera, ima dobro oko za gol i iznimno je fleksibilan što mu pomaže u zaobilaženju protivničkih braniča. Mancini ga je uglavnom koristio u sredini terena gdje je maksimalno koristio svoju odličnu 'desnu nogu', ali Hrvat je najbolje partije za Inter pružao kada ga mu je trener davao ulogu lažne 'devetke', u kojoj je povremeno imao priliku i zapucati prema vratima, navodi Marca.

Nema sumnje kako je Kovačić izvanredan nogometaš i talent, ali sada je došao među velike dečke gdje će se trebati nadmetati za mjestu u momčadi s igračima poput, Jamesa, Isca ili Cristiana. To ujedno znači kako će Mateo u početku vrlo vjerojatno biti u drugom planu i prilike će uglavnom dobivati s klupe. Ali, prvo se treba udobno smjestiti i početi učiti od Modrića, a s obzirom na veliki talent koji samo čeka da eksplodira, izgleda kako je Luka dobio dostojnog nasljednika.

Linker
23. rujan 2024 22:14