AFP
TALIJANI TRLJAJU RUKE

Dobiti 35 mil. eura za igrača koji je u dvije sezone zabio 8 golova je genijalan posao

Piše: Vladimir ZrinjskiObjavljeno: 17. kolovoz 2015. 15:22

Kovačić bi u budućnosti mogao biti dobra i prirodna zamjena za Modrića. Mlad je, vrlo kreativan i raste velikom brzinom. Postiže malo golova, no posjeduje veliki kapacitet za asistiranje i slanje odlučujućih pasova. Nema sumnje da će biti odlična alternativa Modriću i Kroosu kada će njih dvojica trebati odmor. Pogotovo prvome, koji se približava tridesetoj i sve je skloniji ozljedama, prenosi španjolski AS.

S druge strane Mundo Deportivo piše o tome kako je ovaj transfer Realovo najveće ljetno iznenađenje, ali i skupi hir. Kovačić stiže na izričit zahtjev trenera Rafaela Beníteza, koji mu je povjerio misiju da osigura više odmora svojem sunarodnjaku Luki Modriću. Krasi ga odlična vizija igre i dobro držanje lopte. Kovačićev dolazak ujedno će pokazati izlazna vrata Asieru Illarramendiju.

TALIJANSKI MEDIJI

Gazzetta dello Sport

Kovačićevi transferi nalikuju na filmove o Jamesu Bondu. Stigao je u Inter u potpunoj tajnosti, posljednjeg dana prijelaznog roka u siječnju 2013., a odlazi na sličan način. Mateovu potpunu afirmaciju u Interu nikada nismo dočekali. Odšteta od 35 milijuna eura za igrača koji je u dvije i pol godine zabio osam golova čini se kao dobar posao.

Corriere della Sera

Nerazzurri će se dobro obogatiti, s obzirom da je Kovačić iz Dinama došao za "samo" 15 milijuna eura. Vrijeme će pokazati tko je ovdje najbolje prošao. Španjolci su doveli vrlo talentiranog igrača, no Mateo se u dvije godine u Serie A nije uspio do kraja dokazati.

Linker
24. rujan 2024 00:24