Paun Paunović/CROPIX
DOVEO GA BALAKOV

Španjolac Diego Leon trenira s Hajdukom. Počeo je u Realu, završio u Burghausenu...

27-godišnji Španjolac Diego Leon u svakom je klubu redovito nastupao (čak se i upisivao u strijelce), i pomalo je nejasno zašto je svakih godinu dana mijenjao klub
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 19. lipanj 2011. 14:27

Na Poljudu svaki dan osvane neko novo ime, pa tako ni nedjelja nije bila iznimka. Na jutarnjem treningu Hajduka pojavio se 27-godišnji Španjolac Diego Leon, koji je u Split stigao na preporuku trenera Krasimira Balakova.

Karijera tog Španjolca na početku je jako obećavala, ali na kraju nije sve ispalo kako je taj 170 centimetara visoki Španjolac priželjkivao. Leon je produkt škole Real Madrida, 2004. godine čak je bio član i prve momčadi, ali ipak dalje od B momčadi nikad nije stigao. Kada je vidio da na Bernabeu nema kruha za njega, Leon je krenuo u inozemnu turneju. Dvije godine je bio član Arminije iz Bielfelda, potom švicarskog Grasshoppera (trener mu je bio Balakov), a onda je iz Zuricha preselio u engleski Barnsley.

Na Otoku se zadržao samo godinu dana kada se vratio u domovinu, u drugoligaša Las Palmas. Nije se dugo zadržao ni na Kanarima, i već je na ljeto preselio u njemačkog trećeligaša Wacker Burghausen.

Diego Leon je u svakom klubu redovito nastupao (čak se i upisivao u strijelce), i pomalo je nejasno zašto je svakih godinu dana mijenjao destinaciju. U Hajduk je došao na inzistiranje samog trenera, a ugovor bi mogao potpisati već u ponedjeljak.

Linker
25. rujan 2024 06:28