Split, 130809.Stadion na Poljudu.Nakon potpisivanja ugovora sa splitskim Hajdukom, te njihovog predstavljanja novinarima, braca Anas i Ahmad Sharbini odradili su i prvi trening.Na fotografiji: Ahmad (9) i Anas (3).Foto: Fedja Klaric / CROPIX
 Fedja Klarić / CROPIX
ČEKA SE DOLAZAK SARIĆA

Braća Sharbini pristala na smanjenje ugovora; dolazak Vukovića još nije potvrđen

Piše: Slobodna DalmacijaObjavljeno: 20. lipanj 2011. 23:25

Hajduk još nije potvrdio prelazak Ivana Vukovića, napadača podgoričke Budućnosti u redove splitskih "bijelih", nego da su u tijeku pregovori, te da se o svemu mora očitovati i Nadzorni odbor kluba, budući da cijeli posao prelazi gabarite u kojima se predsjednik uprave Hrvoje Maleš i šef struke Milo Nižetić smiju dogovarati bez suglasnosti svojih "nadzornika".

Ivan Vuković je doputovao u Split zbog pregovora oko 18 sati, u pratnji Igora Gluščevića, svog zastupnika i pomagača u razgovorima, bivšeg nogometaša. Čim je došao u grad pod Marjanom znači da je realizacija posla sasvim blizu, kako je to bilo i s Ljubom Miličevićem, no vrijedi pričekati dok ga Hajduk "ne prizna".

Uostalom i Diego Leon Ayarza je već trenirao s Hajdukom, pa sutradan nije bio na popisu onih koji idu na pripreme na Kupres, a svoju potvrdu tek čekaju bekovi James i Ruben Lima, premda ih je Balakov jutros pročitao kao sigurne putnike za pripreme.

Uglavnom, Hajduk nudi Vukoviću trogodišnji ugovor s fiksnom gažom od 100.000 eura godišnje plus bonusi, a odšteta Budućnosti je fiksirana na 250.000 eura odmah plus 25 posto od idućeg transfera, s time da bi Hajduk taj postotak mogao "otkupiti" ako zaželi za 475.000 eura (zbog toga u Podgorici barataju s brojkom od 725.000 eura).

Činjenica je da Vuković želi u Hajduk radije nego u Tursku odakle je imao niz ponuda, pa se zbog njegove želje da zaigra na Poljudu i Budućnost nastoji dogovoriti baš sa splitskim "bijelima" koji pak u njemu vide istinsko pojačanje u vrhu napada.

Ako se Hajduk i Vuković sutra definitivno dogovore Hajduk će ga popodne odmah povesti na pripreme na Kupres, premda nije isključeno da cijeli posao pričeka dan-dva do konačne realizacije.

U Split bi prema najavama sutra-preksutra trebao doputovati i Nikola Sarić, dosadašnji član Liverpoola.

A nogometaši Hajduka kreću sutra popodne na Kupres, prvi dio priprema izvan Splita, tjedan dana u hotelu Adria ski, tijekom čega će odigrati i četiri "male" utakmice, svako drugi dan, tri u Tomislavgradu, jednu u Livnu, protiv Sloge, Tomislava, Troglava i Branitelja.

Iz Hajduka su kasno popodne potvrdili da braća Ahmad i Anas Sharbini pristaju na modificirane ugovore i da se time svrstavaju u rang Kreše Ljubičića koji je također pristao na smanjenu fiksnu gažu. Vjeruju da bi uskoro mogli objaviti i dogovor s kapetanom Srđanom Andrićem.

Uvjet je fiksna gaža ne veća od 100.000 eura. Osim M. Buljata i Vejića koji zbog tvrdokornog stava ostaju trenirati u Splitu s prekobrojnima, razgovara se i sa Zadranima Subašićem i Tomasovom, premda su oni prije svega okrenuti prodaji u inozemstvo.

Na pripreme idu:

Andrić, Andrijašević, Brkljača, Glumac, James, Jozinović, Kalinić, Kukoč, Lendrić, Lima, Luštica, Ljubičić Krešo, Ljubičić Marin, Maloča, Miličević, Oremuš, Pešić, Radošević, Ahmad, Anas, Subašić, Tičinović, Tokić, Tomasov, Trebotić, Vukušić i Župan.

A u Splitu ostaju: Barišić, Marijan Buljat, Čop, Džoni, Jonjić, Režić, Sačer, Stipica, Surać, Tomičić, Vejić i Josip Vuković.

Linker
01. srpanj 2024 13:43