Drago Sopta / Cropix
BIVŠI REPREZENTATIVAC

Šimić o Vatrenima: 'Hrvatska je 4. na svijetu iako ima boljih reprezentacija od nas'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 16. travanj 2013. 15:29

Bivši reprezentativac Vatrenih, Dario Šimić u razgovoru za srpski B92 kratko je prokomentirao reprezentaciju Srbije, ali i kvalifikacijsku utakmicu Orlova i Hrvatske na Maksimiru.

- Nije realno da je Srbija na 40. mjestu, Orlovi imaju puno bolju momčad, ali kako god bilo brojke ipak nešto govore. Hrvatska je najbolji primjer, trenutačno se nalazimo na 4. mjestu na ljestvici iako ima možda kvalitetnijih reprezentacija od naše. Ali taj plasman potvrda je dugogdišnjeg i kontinuiranog rada. Razlika između nas i Srbije vidjela se i u utakmici na Maksimiru, iako, Srbija realno nije pružila svoj maksimum u tom susretu - kazao je Šimić.

Šimić je iskoristio i priliku da se prisjeti gostovanja u Beogradu.

- U Beogradu nisam bio još od ljeta 2006. godine kada sam s Milanom igrao kvalifikacije Lige prvaka protiv Zvezde. Prije toga sam naravno bio s Hrvatskom na onoj čuvenoj utakmici 1999. kada je nestalo struje, a zatim i s Dinamom protiv Partizana, izgubili smo 1:0, ali je u uzvratu bilo 5:0. Ipak, najviše se sjećam vremena iz 1988' i 1989', kada sam kao pionirski reprezentativac Jugoslavije bio na pripremama u Beogradu - kazao je Šimić.

Linker
20. rujan 2024 19:43