FILIPPO MONTEFORTE Afp
SLAVLJE U DEBIJU

Talijani se raspisali, Hrvat već stavio svoj potpis na igru Rome: ‘Počela je Jurićeva revolucija...‘

Navode da je novi trener Rome od svojih igrača zatražio "školski princip" kako bi povećao agresivnost
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 24. rujan 2024. 09:24

Ivan Jurić mandat na klupi Rome započeo je 3:0 pobjedom protiv Udinesea, prvom prvenstvenom uopće za rimsku momčad u aktualnoj sezoni koja je počela u toj mjeri loše (poraz i tri remija) da je Danielle de Rossi morao biti smijenjen.

Il Messaggero dan kasnije piše kako je "počela Jurićeva revolucija". U tekstu se navodi kako je hrvatski trener imao malo vremena za pripremu utakmice s klubom iz Udina koji je do ovoga kola bio neporažen, ali su uočili nekoliko detalja koje je Jurić promijenio u odnosu na svoga prethodnika. Navode da je novi trener Rome od svojih igrača zatražio "školski princip" kako bi povećao agresivnost što je u praksi značilo da svaki igrač prati jednog suparnika, pri čemu su prednost u početnih 11 dobili nogometaši koji su već neko vrijeme u klubu. Naime, u startnoj postavi našlo se mjesta za tek jednog od sedmorice igrača koje je Roma potpisala ovoga ljeta i to napadača Artema Dovbika. Nadalje, za razliku od De Rossija koji je tražio i da vratar sudjeluje u izgradnji igre, Jurić na tome ne insistira.

image
FILIPPO MONTEFORTE Afp

Osvrnuo se, inače, i hrvatski trener na svoga prethodnika otkrivši kako je momčad teško primila De Rossijev odlazak.

- Kada sam stigao, igrači su bili jako iskreni prema meni, bili su tužni zbog toga što je Daniele De Rossi smijenjen. Cijenim to jer ponekad igrači to ne znaju sakriti, ali moglo se vidjeti koliko su bili tužni. Dali su sve od sebe, ali svejedno nisu ostvarili dobre rezultate. Postoje koncepti koje mogu promijeniti bez velikih problema. Čak bi i igrači kojima su se rugali mogli promijeniti raspoloženje. Dečki su zbilja razočarani zbog otkaza De Rossiju i sada sve žele dati za Romu - rekao je Jurić nakon utakmice s Udineseom.

Ugovor s Romom veže ga do kraja sezone uz klauzulu kako će automatski biti produljen bude li izborena Liga prvaka.

- Vidjet ćemo koliko ćemo izdržati. Početna reakcija je bila odlična. Mislim da je ova momčad sposobna igrati u ovom stilu. Puno je novih igrača koji moraju pohvatati konce. Dajem zadatke koje neki odmah razumiju, dok je drugima potrebno vrijeme, to je normalno. Tražim pritisak, agresiju, kontrolu utakmice i brzo odigravanje lopte. Ovo je tek prva utakmica. Vidjet ćemo što će se događati u iduća dva tjedna - zaključio je Jurić.

Linker
24. rujan 2024 19:22