FILIPPO MONTEFORTE Afp
UVJERLJIV DEBI

Jurić otkrio što ga je zateklo u svlačionici Rome: ‘Nogometaši to ponekad skrivaju, ali meni su otvoreno rekli‘

Hrvatski stratege je u prvoj utakmici na klupi ‘Vučice‘ s 3:0 pobijedio Udinese
Piše: SNObjavljeno: 23. rujan 2024. 08:25

Ivan Jurić je pobjednički krenuo u epizodu na klupi Rome. ‘Vučica‘ je u petom kolu pobijedila Udinese s 3:0, a hrvatski je trener odmah svjedočio kolika je razlika voditi Romu u odnosu na sve klubove u kojima je do sada radio. Pritisak je puno veći.

- Nije bilo lako, ali momčad je sjajno odgovorila. Kada sam došao u svlačionicu, naišao sam na dečke kojima je bilo iznimno žao zbog otkaza De Rossiju i to su mi otvoreno rekli. Bili su iskreni sa mnom i to sam jako cijenio jer nogometaši to ponekad skrivaju. I do sada su davali sve od sebe, ali nisu postigli rezultate. Mi smo naporno radili, a moj način rada im može jako koristiti - rekao je Jurić nakon utakmice.

Hrvatski trener se našao u situaciji u kojoj je dio navijača zviždao ponekim igračima.

- Igrači koje su navijači izviždali moći će promijeniti povijest. Na emotivnoj razini im je bilo žao zbog otkaza De Rossiju i žele dati sve za Romu. Radi se o velikim profesionalcima koji su bili među najtužnijima u momčadi. Željeli su učiniti sve najbolje i bili su razočarani, ali oni su profesionalci i uvjeren sam da će natjerati navijače da promijene mišljenje - rekao je Jurić.

Iako je Roma dva od tri pogotka postigla u drugom poluvremenu, za igru u tom razdoblju Jurić ima zamjerke.

- Jako mi se svidjelo ono što smo radili u prvom poluvremenu, ali u drugom smo protivnicima dopustili nešto više prostora. Treba vidjeti možemo li u cijeloj utakmici držati ritam iz prvog dijela igre. Moje postavke igre su drukčije nego su ih oni imali do sada, nekim igračima treba malo više vremena da se prilagode - naglasio je Jurić.

Linker
23. rujan 2024 11:57