AFP
EKSKLUZIVNO ZA SN

Senna: Za nas je Dinamo finale Lige prvaka, u Zagrebu smo se stradali, sada nećemo

'Možda je netko i podcijenio Dinamo, ali među nama nitko to nije rekao. Znali smo da su momčadi s istoka Europe tvrde, čvrste i da ti mogu zagorčati život'
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 01. prosinac 2010. 10:15

Marcos Senna proživljava drugu mladost. Kapetan momčadi Villarreala, veteran koji u dobi od 34 godine obara nove rekorde. U prvenstvenoj utakmici protiv Zaragoze prošle subote imao je razloga za zadovoljstvo. Postigao je prelijepi gol i otvorio put pobjedi te ušao u knjigu rekorda momčadi jer otkad je došao u klub u sezoni 2002/03. sa 219 utakmica preskocio je dosadašnjeg rekordera Arruabarrenu.

- Bio mi je to u utakmici protiv protivnika, koji nam inače jako loše leži, dodatni motiv. Kome nije lijepo biti dio klupske povijesti, kaže Senna.

Utakmica protiv Dinama u Zagrebu kojom ste otvorili natjecanje nije protekla kako ste ocekivali. Kakvi su bili komentari?

- Vratili smo se s dojmom da nismo igrali, da smo bili loši. Bili smo ljuti jer smo se nasukali. Odrekli smo se svog stila i u kasnijim analizama trener i mi smo došli do zaključka da se više ne smijemo odreći stila igre koji nam je omogučio sve dosadašnje uspjehe. Kad to nismo mi, ne prepoznajemo se u načinu igre, nemamo nikakve prilike za uspjeh.

Ni druga utakmica na gostovanju nije donijela bolji rezultat. U čemu je razlog neuspjeha u Europi, kad u domaćem prvenstvu igrate tako dobro? Jeste li, unatoč izjavama u kojima ste svi tvrdili nešto drugo, ipak podcijenili svoje europske protivnike?

- Ja nisam ni od jednog suigrača čuo da je rekao kao su nam protivnici laki, da ćemo lako proći. Možda je netko to i pomislio, ali među nama nitko to nije rekao. Znali smo da su momčadi s istoka Europe tvrde, čvrste i da ti mogu zagorčati život.

Jeste li se nadali da ćete u ovom trenutku imati veću prednost na svojoj strani?

- Nismo ni očekivali da ćemo se dva kola prije kraja i matematički klasificirati, ali nismo ni računali da ćemo biti u ovakvoj situaciji. Sljedeća utakmica protiv Dinama ključna je za naše aspiracije ove sezone. Za nas je ova utakmica finale Lige prvaka, biti ili ne biti.

Kakav susret očekujete?

- Naše je iskustvo da sve momčadi koje dolaze igrati kod nas odustaju od svog stila igre, povuku se u obranu i čekaju da izvuku korist iz pojedinačnih situacija. Ne vjerujem da ce Dinamo doći s namjerom da ima loptu u svom posjedu...

Jeste razmišljali o mogučnosti da ne prođete? Bi li ispadanje u Europi za Villarreal bila tragedija?

- Uopće o tome ne razmišljamo. Izgubili smo u Zagrebu, igramo kod kuće, pobjeda nam je presudna...

Linker
24. rujan 2024 19:41