Drago Sopta / CROPIX
ŠEF DINAMA U STRAHU

Mamić: Štimac ne bi smio imati šanse, ali sada će krenuti maltretiranje i zavrtanje ruku!

Znam da će se dogoditi pojedinačano maltretiranje i zavrtanje ruku - komentirao je Mamić događaje oko bitke za predsjednika HNS-a
Piše: Alen LesičkiObjavljeno: 01. prosinac 2010. 14:04

ZAGREB - Snijeg, kiša, led... Ne postoji vremenska nepogoda koja bi mogla spriječiti da Mile Bilić na vrijeme ne doveze modru ekspediciju na zagrebački aerodrom s kojeg se čarterom poletjelo ususret Valenciji. Malo kasnije na Pleso je stigao i Zdravko Mamić. Vidljivo iscrpljen od svega što se događalo unazad nekoliko dana oko predsjedničke kampanje, ali ipak ne u toj mjeri da odbije mikrofone. Cilj je jasan.

- Idemo dostojno predstaviti HR nogomet i klub.

Nije htio preuzeti ulogu “vidovitog Milana”.

- Što je dobar rezultat? Veliki United je sinoć dobio 4 komada kod West Hama. Moćni Real je popio pet komada... Ne stvaram alibi, ali se bojim utakmice. Villareal je po ljepoti igre među tri, četiri najbolje momčadi svijeta.

Za Dinamo mnogo ovisi i rasplet u Solunu.

- Naravno, ali na koncu će sve biti u našim rukama. Već sada smo u mislima na zadnjoj utakmici kada protiv PAOK-a želimo napraviti ambijent kakav dosada nikada nije bio. Napraviti ćemo sve što je u našim rukama - podvukao je Mamić koji se u četvrtak uzda u zajedništvo.

- Svi igraju jedan za drugoga. To je temelj ovog Dinama.

Kako bilo, za eventualno iznenađnje u Villarealu neće biti posebnih premija. Iako, sumnjamo da postoji veći motiv od proljeća u Europi.

- Zna se kako prezimljavanje donosi 15 tisuća eura.

Toliko o Villarealu. Na Plesu se nije moglo bez Markovića i Štimca. Hrvatski jug se predomislio preko noći - spomenuli smo Mamiću.

- A zašto ne pitate za Slavonski brod gdje je bilo 10-2 za Markovića - uzvratio je protupitanjem Mamić koji je farsu u Dubrovniku nazvao Štimčevim nasiljem na terenu.

- Gdje god izgubi tu su drame. Činjenica je da sam u utorak predao kandidaturu županijskog nogometnog saveza Dubrovačko-neretvanske županije i da je ona ovjerena kod bilježnika. Pa nećemo svaka tri dana sazivati skupštinu i reći: “puj-pik ne vrijedi”.

Najvećeg zagovornika novog mandata Vlatka Markovića silno je zabolio poraz u zagrebačkoj županiji.

- Teško smo to doživjeli, ali nitko nije rekao niti riječ. To je demokracija.

Onda se Zdravko Mamić bacio na matematiku.

- Osijek nosi 4 glasa. Brod tri, Zagreb isto tri.

Udruga prvoligaša?

- Udrugu će predstavljati Dumančić i Herak što je već 12 glasova. I Rijeka će biti za Markovića. Matematički, Štimac nema nikakve šanse.

Ipak, strah postoji.

- Znam da će se dogoditi pojedinačano maltretiranje i zavrtanje ruku. Toga se bojim - izustio je Mamić i otišao na avion.

Linker
24. rujan 2024 19:41