AFP
VILLARREAL - DINAMO 3-0

Kelava spašavao Dinamo od katastrofe, protiv PAOK-a se vadi viza za proljeće u Europi!

'Iskustvo nam govori da će se Modri doći braniti, kao i većina momčadi koje nam dolaze u goste. Dobra je strana što smo na to navikli i da znamo kako se nositi s tim'
Piše: ArhivaObjavljeno: 02. prosinac 2010. 20:16

Nogometaši Dinama nisu uspjeli do boda u Villarrealu , na koncu mogu biti sretni samo s tri pogotka u mreži, no zahvaljujući pomoći Cluba Bruggea za hrvatskog se prvaka ništa nije pogoršalo uoči zadnjeg kola. Štoviše, protiv PAOK-a 15. prosinca ‘plave’ u europsko proljeće vodi bilo kakva pobjeda!

Ivan Kelava je primio tricu, ali je ponovno bio Dinamov junak, a da to nije ni znao! Naime, u 87. minuti obranio je 11-erac Marcosu Senni i uopće se nije veselio obrani, no u tom trenutku u Solunu je bilo 1-0 i da je primio četvrti gol Dinamu u zadnjem dvoboju ne bi odgovaralo 1-0, nego nužno pobjeda od dva razlike. Kazneni udarac skrivio je Bišćan, spašavajući vrata rukom poput Suareza na SP-u, dakako, dobio je crveni karton i plavog kapetana neće biti u utakmici generacije.

Dinamo je odlično otvorio utakmicu. Iskoristili su gosti nervozu domaćina, njihov imperativ pobjede i napali ga na njegovoj polovici. Villarrealovi nogometaši nisu uspjeli pas-igrom izaći na suparničku polovicu, plavi blok i zajednički pritisak svih linija prisilio je ‘žute’ na nekoliko smušenih, pomalo paničnih reakcija. Dakako, Dinamo je prvi stvorio prigode: prvo se u 14. minuti nakon prekida Tonelov udarac od domaćeg bloka odbio u vratnicu, a nakon udarca iz kuta i blokiranog badeljeva prodora Beqiraj je sa samo tri metra od mreže promašio loptu! Vaha, koji je utakmicu vodio s temperaturom, uhvatio se za glavu, kao i ostatak plave klupe...

Domaći su se tek nakon preživljavanja tih dviju situacija trgnuli, uspjeli povezati svoju igru i dubinskim lptama prijetiti Kelavi. Prvo se Rossi popiknuo nakon vlastite minijature u petercu gostiju, potom ga je neposredno prije udarca spriječio Tonel, da bi iz treći pokušaj domaćih, ovaj put s desne strane, rezultirao 11-ercem. Kelava je inercijom srušio Rubena, a s bijele točke Rossi je hladnokrvno prevario čuvara mreže ‘plavi’, koji je loptu vadio iz mrežće nakon 1008 minuta i također 11-erca, Nikšićeva u Osijeku.

Nakon vodstva koje su ostvarili prvim udarcem na vrata domaći su nogometaši mogli čuvati loptu, nisu više morali brzati i sve su lakše imali posjed. Dinamo je prešao na klasičnih 4-4-2, drugu špicu igrao je Sammir, no do kraja poluvremena još je dvaput ozbiljno zaprijetio samo domaćin. Kelava je u 33. minuti pravodobno ušao u šut Marcu Rubenu, a u 43. sigurno obranio šut Rossija.

U nastavku, Dinamo je morao riskirati, rastegla se plava formacija i otvorila prostor domaćinu koji je iz polukontri i kontri opasno ugrožavao Kelavu, koji je imao pune ruke posla. Cani je u 59. minuti izbliza pogodio vratnicu, a u 62. minuti, netom prije nego ga je trener htio zamijeniti, na Rossijevo je dubinsko proigravanje Ruben povećao na 2-0. Američki Talijan je 10 minuta prije kraja postavio 3-0.

Club Brugge u 90. uzeo bod PAOK-u

Otpisan od svih, pa i vlastitog trenera koji je u Solunu istrčao bez šestorice najboljih igrača, Club Brugge je uspio uzeti dva boda PAOK-u i pomoći Dinamu! Grčka momčad vodila je od 25. minute (Vierinha), no nije na vrijeme zabio drugi i u 90. minuti državljanin Srbije Stefan Šćepović pogodio je za 1-1, što belgijskom predstavniku ne znači ništa osim bodova za koeficijent, a Dinamu znači da mu za prolaz treba bilo kakva pobjeda.

Europa liga, skupina D, 5. kolo:



Villarreal - Dinamo 3-0 (Rossi 25-11m, 80, Ruben 62)

PAOK - Club Brugge 1-1 (Vierinha 25 / Ščepović 90)

Redoslijed: 1. Villarreal 9, 2. PAOK 8, 3. Dinamo 7, 4. Club Brugge 3.

Linker
24. rujan 2024 19:41