Goran Sebelic / CROPIX
PREKID U PULI

Ščeglov najavio ostavku: Za koga da ulažem novac, pa ovo stvarno nema smisla!

Trebao je to biti spektakl, a na kraju je ispala jedna velika sramota. Utakmica između Istre 1961 i Rijeke prekinuta je u 70. minuti zbog bakljade domaćih navijača
Piše: Robert MatteoniObjavljeno: 01. travanj 2012. 16:04

Zbog tri baklje koje su navijači Istre 1961, Demoni, bacili na travnjak, nakon što je Bačelić-Grgić doveo domaćina u vodstvo, sudac utakmice Marijo Strahonja iz Zagreba prekinuo je nedjeljni ogled Istre 1961 i Rijeke!?

Dogodilo se to u 70. minuti, odnosno 65. minuti igre, s obzirom da se već prije toga dogodio petominutni prekid koji je sudac Strahonja označio zato što su riječki navijači bacili sa svoje strane 7-8 baklji na teren! Nakon što ih je povukao s terena Strahonja je upozorio domaćina da preko razglasa upozore da će u slučaju neke nove baklje ili drugog ispada s tribina prekinuti utakmicu. To se i dogodilo nakon gola Puljana, a tragikomično je da se prekid službeno dogodio zbog toga što su domaći navijači proslavili vodstvo Istre 1961!?

Gotovo šokirana publika na stadionu tek je nakon 10 minuta shvatila da je Marijo Strahonja konačno prekinuo meč, a pravdao je to navodnim napucima koje imaju suci iz Uefa. Šteta da ti napuci nisu bili poznati jer su po napucima iz Hrvatskog nogometnog saveza potrebna tri prekida da bi se isti i dogodio.

Naravno da je saznanje što se dogodilo izazvalo bijes na tribinama. No, to je, ponavljamo, jedna tragikomična situacija da se prvi prekid utakmioce zbog baklji u povijesti Hrvatske nogometne lige dogodi na najmirnijem stadionu i to uistinu utakmici kojoj je zapravo bilo sve mirno osim tih baklji. Ako je to razlog, odnosno prilog za doprinos hrvatskom nogometu neka bude, ali nema dileme da se ovim potvrdilo da pravila ne vrijede za sve isto i da se presedan dogodio tamo gdje stvarno nije bilo jasnijih povoda.

Dakako da to ne može opravdati ponašanje kako Armade koja je prva započela s bakljadom a ni Demona koji su svojih 20 godina obilježili prekidom zbog kojeg je Istrin predsjednik Mihail Ščeglov najavio ostavku na dužnost čelnika pulskoga kluba...

- Ozlojeđen sam svime što se dogodilo, za koga da ja ulažem novac kad se sve ovo događa, stvarno nema smisla.

Tako je, dakle, nakon prvog izbačenog kluba iz Prve HNL zbog dugova (Varaždin), došlo i do prvog prekida utakmice zbog baklji.

Neizvjesno je što će biti s utakmicom u Puli, postoje šanse da se igra i nova. Odluku donosi povjerenik za natjecanje 1. HNL Josip Brezni.



- Ništa ne mogu kazati dok ne dobijem detaljan izvještaj suca i delegata. Odmah sam nazvao delegata kako bi mu naglasio da me precizno zanima zbog čega je utakmica prekinuta - kazao je Brezni.Članak 59.

Pravilnika o natjecanju spominje ako je susret prekinut isključivo ili pretežno krivnjom jedne strane u odnosu na situaciju kad je podijeljena odgovornost. Dakle, iako je Marijo Strahonja svirao prijevremeni kraj zbog baklji koje su na teren bacili navijači Istre, to ne znači da će susret biti registriran 3:0 za Rijeku.

Upravo je taj podatak Brezni naglasio, dodajući kako je prvi prekid nastao krivnjom navijača gostiju. Zbog toga postoje ozbiljne šanse da će se igrati nova utakmica.

OPŠIRNIJE PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU SN-a...

Linker
24. rujan 2024 13:23