Admir Buljubašić/CROPIX
KRAH VARTEKSA

Marković: Nemam pojma niti me zanima, pa kakve ja veze imam s Varaždinom?

Piše: Tomislav JuranovićObjavljeno: 02. travanj 2012. 10:55

Početak kraja Varteksa, ili Varaždina, kako hoćete, datira iz 2001. godine, godine kada je ovaj svijet napustio Varteksov “otac” Anđelko Herjavec, a dvije godine prije toga je na mjesto predsjednika HNS-a sjeo Vlatko Marković, koji je, inače, krah kluba jučer prokomentirao na sljedeći način:

- Nemam pojma niti me zanima, pa kakve ja veze imam s Varaždinom?!

Otada do danas, Varteks je iz sezonu u sezonu padao, da bi, eto, prekjučer zaorao po dnu, a da se nitko nije sjetio niti pokušati ga spasiti.

- Pokojni Anđelko Herjavec bio je vrhunski intelektualac. Kad je došlo do formiranja naših liga tražio je da se Varteks ubaci preko svih veza u Prvu ligu, premda rezultatski nisu imali pravo igrati. Od tada do danas HNS ima ugovor s Udruženjem prvoligaša u kojem lijepo piše da formiranje i vođenje lige, kažnjavanje i sve ostalo radi Udruženje prvoligaša, a ne HNS. Prema tome HNS je prepustio vođenje lige Udruženju prvoligaša, a pokojni Anđelko Herjavec bio je predsjednik Udruženja prvoligaša. Varteks je doveo na visoke grane, ali kad je propala tvornica, propao je i klub. Za sve to nije kriv HNS - kazao je nedavno u jednome intervjuu Marković, do riječi dokazavši kako ga niti najmanje nije briga za HNL, pa čak i njegove velikane. A prvi je čovjek nogometa u Hrvatskoj. Sjajno.

Linker
16. rujan 2024 13:38