Zagreb,170710Nogometna utakmica 1.HNL,Superkup Dinamo Zagreb protiv Hajduk-a Split koja je odigrana u Maksimiru. Jorge Sammir Cruz Campos i Srdjan Andric .Foto: Ranko Suvar / CROPIX
 Ranko Suvar / CROPIX
PRVA VIOLINA MODRIH

Sammir o Hajduku: Nemaju neku igru, nisu neki tehničari, ali imaju ogromno srce!

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 11. rujan 2010. 00:02

Sammir je najbolji Dinamov nogometaš ove sezone! Dobio je poziciju koju je oduvijek želio igrati, odmah iza dvije špice, postao je playmaker, ono što je oduvijek želio.

Deset golova je zabio ove sezone, pet u prvenstvu, pet u Europi. Može li na Poljudu obećati pogodak, s obzirom da mu tako dobro ide golgeterski posao?

- Neću ništa obećati. Ovaj put bit ću diplomatski raspoložen. Očekuje nas žestok derbi, prepun stadion, napaljeni Bijeli. Standardna koreografija kad su u pitanju utakmice u Splitu.

Ali će naglasiti nešto kad je u pitanju Dinamo...

- Mislim da ćemo ovog puta znati odgovoriti Hajduku na njihovu agresiju. Nećemo ustuknuti, kako oni nama, tako mi njima, pa da vidimo tko će biti bolji.

Priča da Hajduk ima dva lica, jedno kad se igra derbi u Zagrebu, drugo kad se igra na Poljudu.

- Hajduk je u Splitu potpuno druga momčad. Jure poput kamikaza, ne daju ti disati, žestoko startaju na svaku loptu.

Njegova recenzija Majstora s mora izgleda ovako.

- Nemaju neku igru, nisu neki tehničari, ali imaju ogromno srce i sve nadoknađuju fanatičnom borbenošću. Mi smo potpuno drukčiji, bolje igramo od njih, bolji smo tehničari, znamo više nogometa, ali smo u posljednje dvije i pol godine padali jer nismo znali odgovoriti na njihovu agresiju. E, to se sad promijenilo. Pogledajte nas danas počevši od 19 sati!

Tko je najbolji igrač Hajduka?

- Senijad Ibričić. Čovjek zabija, odlično igra, pravi je igrač, nema nikakve sumnje.

Možete li prognozirati rezultat?

- Mogu! Bit će 1:0 za Dinamo!

OPŠIRNIJE PROČITAJTE U SPORTSKIM NOVOSTIMA

Linker
07. listopad 2024 01:25