Split, 080810.Stadion Poljud.Nogometna utakmica prve HNL izmedju Hajduka i Sibenika.Na fotografiji: Senijad Ibricic postigao je prvi pogodak na utakmici i doveo Hajduku vodstvo od 1:0.Slavlje Ibricica.Foto: Duje Klaric / CROPIX
 Duje Klaric / CROPIX
SENIJAD IBRIČIĆ

'Ademi mi nije dao disati, najlošijih 45 minuta odigrali smo baš u derbiju'

AEK nam je protivnik po mjeri. Atenjani nisu loši, ali ni ekstra momčad. Međutim, ne trebamo se previše Europom opterećivati - rekao je najbolji igrač Hajduka
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 13. rujan 2010. 10:55

Senijad Ibričić u derbiju nije briljirao, ali dovoljno je bilo 15-ak minuta njegove prave igre da se probudi cijela momčad i kompletni stadion digne na noge. Ponovno je Ibričić bio glavni igrač Bijelih, ključni čovjek u stizanju prednosti Modrih. Tako je Hajduk stigao do izjednačenja nakon udarca Ibričića i odbijanca kojeg je Anas pospremio u mrežu. Otkud bojažljivo prvo poluvrijeme, to se svi pitaju.

- I ja se to pitam, svi se mi pitamo zašto smo onako odigrali u prvom dijelu. Zaista ne znam što nam je bilo. Ne bih rekao da je pritisak pobjede utjecao, jer pokazali smo ove sezone da se znamo nositi s tim teretom. Nismo mislili tako ući u utakmicu, a Dinamo je igrao onako kako smo mi trebali. Ne samo trebali, nego smo tako inače igrali, posebno na Poljudu. Agresivno i čvrsto, to su nam bile glavne odlike koje su ovoga puta krasile Dinamo u prvom poluvremenu. Ali, dobro, u konačnici nismo ništa izgubili, zadržali smo taj važan bod prednosti u odnosu na Modre - kazao je Senijad Ibričić.

Istaknuo je Ibro kako se Dinamo postavio sa šest igrača defenzine orijentacije, a pritom je Ademi bio njegov čuvar, čije se sjene teško oslobađao.

- Gušio me Ademi u igri i zato sam se početkom drugog dijela izvlačio na lijevu stranu, što nam je donijelo pozitivni pomak. Ali, ostaje taj žal za prvim poluvremenom. Najlošijih 45 minuta ove sezone odigrali smo baš u derbiju. Zato je dobro da Modri nisu do kraja iskoristili to naše najlošije poluvrijeme.

Hajdukovci će se tijekom tjedna odmoriti od razmišljanja o prvenstvu, jer Bijele čeka prvi susret Eurolige s AEK-om.

- Mi dobro znamo da nam je osvajanje prvenstva imperativ, a susret u Ateni za nas je utakmica bez opterećenja. Igrat će se na Olimpijskom stadionu, gdje neće biti više od 30.000 ljudi, a kapacitet je 70.000 mjesta. O AEK-u mi je sve rekao moj suigrač iz reprezentacije, Sanel Jahić. AEK nam je protivnik po mjeri, nisu loši, ali ni ekstra momčad. Međutim, ne trebamo se previše Europom opterećivati.

Linker
07. listopad 2024 03:25