Jakov Prkić / Cropix
BIJELI U NEVJERICI

Radošević šokirao i suigrače: 'Kako je Josip to mogao odbiti, pa mi bi pješke išli u Parmu!'

Piše: Jurica RadićObjavljeno: 19. siječanj 2013. 11:49

Kako je svlačionica reagirala na Radoševićevo neprihvaćanje ponude za odlazak u Parmu? Reakcije su različite, ali svi se slažu u jednome - imao je 18-godišnji zadnji vezni Bijelih sjajnu priliku. Zujo, kako ga suigrači od milja zovu, mogao je već u prvoj pravoj sezoni igranja u Hajduku doći do Lige Petice.

- Svi će jednom otići, a sa 18 godina Zujo je napravio ogroman iskorak. Njegova je odluka, ne može mu se nitko miješati u izbor, ali jasno je da je svaka momčad u Ligi petice sjajna prilika za napredovanje. Otvorila se Radoševiću prilika prije nego se bilo tko nadao, jer iza sebe ima tek šest mjeseci ozbiljnog igranja - kazao je kapetan Mario Maloča.

Prije pet mjeseci Maloča je nagovarao Vukušića da se preseli u Italiju.

- Ha, ha... nisam ga ja nagovorio, ali svima je jasno da je Vukušić zaslužio otići i u Ligu Petice. Tolike je godine zabijao za Bijele i morao je napraviti pravi transfer, a Italija je u svakom slučaju uvijek odlična opcija.

Zašto onda nije i Radošević otišao?

- Koliko znam, novci mu nisu najbitniji, a što je presudilo sam će jednom ispričati. Možda ima neke druge opcije za koje mi ne znamo. Vjerujem da će se do ponedjeljka nešto pozitivno promijeniti - zaključio je Maloča, koji na pragu 24. godine i šeste sezone igranja u Prvoj HNL čeka poziv za veliki posao u inozemstvu.

Franko Andrijašević je prije dvije godine bio na pragu odlaska u Kortrijk, međutim, ipak je ostao i danas je jedan od najvažnijih igrača Bijelih.

- Kratko sam pričao s Radoševićem dva dana prije odlaska u Tursku. 'Što će biti?’, pitam ja njega, a on mi je odgovorio 'što Bog da’. Ne znam ima li Napoli ili nešto drugo. Ne mogu ja suditi o tome što Radošević smjera. Parma zvuči kao odlična opcija, međutim, on sam mora izabrati - kazao je Andrijašević.

Svlačionica je ostala bez obećane isplate dugovanja što se trebalo realizirati prodajom Radoševića.

- Svima novci znači, ali preživjet ćemo valjda i ovako - dodao je Andrijašević.

Dok Maloča i Andrijašević na Radoševićevu odluku gledaju neutralno ostavljajući svom suigraču izbor konačne odluke, Ivan Vuković smatra da je odbijanje ponude zaista začuđujuće.

- Za mene je to nerealno. Moram biti iskren, pješke bih išao u Parmu da imam takvu ponudu - kazao je Vuković i dodao:

- S nepunih 26 godina ja tako razmišljam, ali njemu je sa 18 još lakše. Ima klub s tradicijom, ali bez imperativa rezultata. Odlična momčad za daljnji uzlet u karijeri. U Parmi bi još više napredovao u karijeri. Šteta, dobra je to priča. Da je otišao u Italiju pomogao bi i Hajduk. Ne znam, nije realno odbiti, ali događa se - zaključio je Vuković i laganim korakom ušao u zrakoplov za Tursku.

Linker
19. rujan 2024 22:27