Vladimir Dugandžić/CROPIX
DRAMA NA POLJUDU

Krešić smiruje strasti: 'Mislim da će se to s Radoševićem riješiti, a bit će i još pojačanja'

Piše: Slobodna DalmacijaObjavljeno: 21. siječanj 2013. 10:28

Sergije Krešić ostavio je otvorenu mogućnost novih dolazaka u Hajduk . Prijelazni rok traje, nije gotov, pa sportski direktor "bijelih" govori:

- Ostaje eventualna potreba za jednim napadačem, ali prije svega će nam faliti jedan zadnji vezni, ako se Radošević proda. Ode li Jozo, tj. Josip, ostat će nam to mjesto malo otvoreno...

Što će biti s Radoševićem , nije li današnji ponedjeljak dan odluke, njegov odlazak u Napoli, milijuni euri spasa za poljudsku blagajnu? Ili ga očekujete ovdje da dođe u Tursku?

- Mislim da će se to s Radoševićem riješiti... - ostao je Krešić nedorečen, ali znakovit.

To bi značilo da se proda.

- Najbolje bi bilo da ga zadržimo, ali morali bismo nešto zaraditi. Nije prvi put da se o tome priča.

Nismo spominjali ako ode, hoće li za njegovu alternaciju kandidirati Anel Hadžić. Tek, prijelazni rok Krešić drži otvorenim:

- Hajduk je tako velik klub da se nikad nije dovoljno pojačao. Uvijek može i mora još bolje! Uvijek. Pa prema tome ostavimo mogućnost da može do zadnjeg trena doći igrač koji nas može pojačati!

Teoretski.

O Kouassiju Krešić kaže kako pokazuje velike sposobnosti, brz je, motoričan i pokretljiv. A kako se Kouassi uklapa u koncepciju kluba:

- Na žalost, mi zbog okolnosti moramo ne svake godine, nego svakih šest mjeseci mijenjati sliku momčadi i onda moramo posegnuti za popunama sa strane. Moramo selektirati mlađe, do 20 godina, stariji su već ili prodani ili puno skuplji. A mi moramo složiti momčad koja će biti kompetitivna za zadatke, za trofeje.

Hajduk ima dosta igrača, neke treba posuditi , prodati, usmjeriti u njihovo bolje sutra.

- Moramo svesti broj igrača izdržljiv za klupsku blagajnu. A to su 22 igrača plus tri vratara. S profesionalnim ugovorima. Sve preko je previše za nas. Danas? Da, ima ih oko 35. Previše. I nemojte sad pitati pojedinačno, jer svatko tko je ostao u Hajduku zaslužuje da bude tretiran najbolje kako može. A što budemo rješavali i tko bude odlazio, saznat ćete na vrijeme..

A kakvi su Brazilci? Pitanje je dana, Patinho i Cassio, kakvi su?

- Drogba, Crespo ili Kouassi, svejedno, već je dospio na naslovnu stranicu jer je dao golove Brotnju, a na Brazilce ćemo malo pričekati. Sigurno je da nisu najspremniji, Patinho se primjerice uhvati za koljena, mora do daha. Ali, sposoban je podvaliti loptu kao... Osim. Neka tako ostane. Cassio je malo sitan, ali okretan. Umije s loptom.

Tu je još i nevelika prepreka u komunikaciji, portugalski govori tek Lima, a s Krstičevićem to se tek uhodava na engleskom. Ali, napreduje se. Svakoga dana, u svakom pogledu.

Krsto je Patinhu posvetio posebnu pažnju, uvježbavao je ofenzivu u kombinaciji Andrijašević i Kiš iz drugog plana, desno Jakoliš, centralno Patinho, lijevo Kouassi, špic Caput.

Svi igraju, a golove trpa – Kiš!? Jednog, drugog... četiri, pet... Svaki kao mali dragulj spretnosti i okretnosti u napučenom šesnaestercu. Svi igraju, a trpa – Kiš. A da se zove Kishinho?! Bila bi bolja prođa. Možda u zamjenu u Fluminense Hajduk pošalje Kiša, na doškolovanje. Bi li Kiš prošao probu u - Rio de Janeiru?!

Kako god okrenuli, konkurencija je velika i dobro da je tako, a trener Mišo Krstičević i ne samo on, vježba svoj engleski. Hajduk je odjednom ponovno postao – megapolis za poliglote!

Van plejer, tu plejers, kam on bojz, lec gou...

Linker
19. rujan 2024 05:05