BEZ DLAKE NA JEZIKU

RADONJIĆ ‘Rijeka je bila smiješna, smiješna je sada i smiješna će ostati!’

Na pitanje koji je najbolji potez uprave Dinama ovo ljeto, Radonjić će bez lažne skromnosti odgovoriti: 'To što su me doveli u Maksimir.'
Piše: Alen LesičkiObjavljeno: 14. srpanj 2014. 02:49

Često je nedostatak samopouzdanja bio feler koji je obilježio napadače Dinama. No, s Dejanom Radonjićem je i taj problem stavljen ‘ad acta’. Uprvo je nevjerovatna količina samopouzdanja i pozitivne energije kojom zrači 24-godišnji bivši napadač Bayerna i Istre.

U kratko vrijeme je osvojio suigrače, stručni stožer i novinare koji prate Dinamo. Nema sumnje kako će i navijači podignuti palac gore za Radonjića koji se vodi onom ‘što na umu to na drumu’. Primjerice, na pitanje koji je najbolji potez uprave Dinama ovo ljeto, Radonjić će bez lažne skromnosti odgovoriti:

- To što su me doveli u Maksimir.

‘Sve sam moćniji’

Na pripremama u Sloveniji je ostavio solidan dojam iako je iz aviona vidljivo da još uvijek nije spreman. Tri godine koje si je uzeo kako bi se ‘odmorio od nogometa’ ostavile su traga.

- Osjećam se sve moćnije. Polako stvari idu svojim tijekom i uskoro ću biti spreman - kazao nam je napadač koji je debitirao na Kantridi. Ne krije da žali za propuštenom prilikom kod 2-1 za Rijeku ne i za žutim kartonom koji je dobio jer se htio fizički obračunati s Leovcem.

- Obojica radimo isti posao, borimo se za svoje mjesto pod suncem i svjesni smo da nam ozlijede mogu bitno usmjeriti karijere. I onda mi taj Leovac ide namjerno na gležanj. Stvarno ne razumijem i nemam opravdanja za njegove motive - reći će napadač koji ne krije da ga Rijeka i Kantrida niti malo ne impresioniraju.

Organizacijski vrh

- Smiješni su bili, smiješni su sada i smiješni će ostati. Tri puta sam ih trebao dobiti s Istrom - jasan je Radonjić čije je odgovore iz prikrajka slušao Armin Hodžić koji je karakterno sušta suprotnost Radonjiću. Tih i miran, upija prve dojmove Maksimira i Zagreba u koji je stigao iz rodnog Sarajeva.

- Dinamo je organizacijski tri klase više u odnosu na sve ostale - priča nam Hodžić U Dinamo je stigao iz Želje. Zapravo, iz Liverpoola čiji su ga skauti otkrili na nekom od turnira i ponudili ugovor na pet godina.

Oporavak od ozljede

- Problem je bila radna dozvola. Nisam nastupio za reprezentaciju pa je nisam mogao dobiti. No, nije mi žao. Ako mi je Liverpool suđen, onda ću tamo i zaigrati. Za sada sam zadovoljan ovakvim raspletom i dolaskom u Dinamo - govori Hodžić koji je čuo za onu maksimirsku kako ‘nema stranca do Bosanca’...

- To su mi prvo rekli kada sam došao u Maksimir. Znam da je puno mojih sunarodnjaka pisalo povijest ovog kluba pa se nadam da ću nastaviti tim putevima.

Trenutno je u fazi oporavka od ozljede trbušnog zida. Vjeruje da bi za dva tjedan mogao početi s treninzima...

- Igrao sam pet utakmica ozlijeđen i to je malo usporilo moj povratak.

Možda je u pitanju i sudbina. Jer, na jednoj od tih utakmica su ga vidjela braća Mamić i odlučili ga dovesti u Zagreb.

Linker
24. rujan 2024 07:22